Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yüzen kumarhanesi

Erdoğan başkanlığındaki yeni kabinedeki tartışmalı isimler gündemden düşmüyor. Kıbrıs yatırımlarından Elexus Otel'de Akdeniz’in en büyük kumarhanesini işleten Ersoy ailesi kumar çarkını, açık denizlerde de yönetmiş.

Tarihi kabine olarak açıklanan yeni sistemin ilk ekibinde tartışmalı isim olarak öne çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, aileye ait Elexus adlı otelde Akdeniz’in en büyük kumarhanesini işlettiği skandalı gündeme düştü. Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un ikiz kardeşi Murat Ersoy'un eşi Nisa Ersoy'un Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüttüğü 227 bin metrekare üzerine kurulu Elexus Otel'in ortakları da dikkat çekti. Nisa Ersoy'un babası olan, ANAP eski Milletvekili ve 24 Haziran'da İYİ Parti Adıyaman Milletvekili adayı olan Mahmut Bozkurt'un ilgili otelin yatırım ortaklarından biri olduğu öğrenildi.

Yolcu güvertesinde kumar
Bakan Ersoy ile ilgili ikinci bomba gelişmeyi ise Damga ortaya çıkardı. Bakan Ersoy’un şirketi ETS TUR bünyesindeki Gemini adlı geminin 5 numaralı Dionyssos adlı yolcu güvertesinde kumar oynatıldığı, şirketin kurumsal internet sitesinde ayrıcalıklı hizmet kapsamında sunuluyor. Müşterilerine, casino hizmeti verdiklerini belirten firma, kumar oynama saatinin ise denize açılmakla başladığı bilgisini, tur yapmak isteyen bir müşterinin sorusu üzerine paylaşıyor.

İçki satan muhafazakar bakan
Kabinenin tartışmalı ismi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un skandalları peşpeşe patlak verirken, gelişmeler karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nasıl bir tepki göstereceği ise merak konusu oldu. Bakan Ersoy’a ait şirketin gemisinde kumar oynatıl
masının yanı sıra Çeşme'den Yunan adalarına düzenlenen tur gezilerinde de alkollü içecek servis edildiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bir konuşmasında, "Biz muhafazakar demokrat bir partiyiz. Bizim şahsi olarak bazı meseleler karşısındaki tavrımız, duruşumuz, bakışımız nettir. Devlet, gençleri, alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır. Bunu ben söylemiyorum, bizden önce yapılmış olan bir Anayasa maddesi, gençliğin korunmasına yönelik 58’inci madde söylüyor. Bunu yapmak bizim görevimiz, biz bunu yapıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Şarap, bira tur paketine dahil
Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu ETS TUR adlı şirkete ait Gemini adlı tur gemisiyle tura katılan müşterilere şarap, fıçı bira gibi içecekler sunduğu görüldü. Bakan'ın firması müşterilerine, “Şarap isterseniz, iki kadeh masa şarabı, bira isterseniz iki bardak fıçı birası ücretsiz verilir” şeklinde hizmet sunmayı taahhüt ediyor. CENGİZ ALÇAYIR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri