Koruma mı öldürme mi!

​​​​​​​Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile AK Parti'nin hazırladığı ve 'İngiliz - Hollanda Modeli' olarak kamuoyuyla paylaştığı Sokak Hayvanlarını Koruma Yasa tasarısı tartışmaları da beraberinde getirdi.

Başıboş köpeklerin kısırlaştırılması ve iğne ile uyutulması seçeneklerini de içeren tasarı siyaset dünyası için de bir sınava döndü. Hayvan hakların savunucuları ise yasaya çok sert tepki gösterdi

HAZIRLANAN YASA TASARISI SİYASET İÇİN SINAVA DÖNÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sokak hayvanlarına ilişkin bir yasal düzenleme talimatı vermesinin ardından AK Parti tarafından hazırlanan ve 'İngiliz - Hollanda Modeli' olarak kamuoyuyla paylaşılan tasarı büyük tartışmalara neden oldu. Hem AK Parti içinden hem de muhalefetten tepkilerin yükseldiği tasarı sokak hayvanlarının toplanıp kısırlaştırılması ve uyutulması seçeneklerini içeriyor. Sokak hayvanlarının 30 gün içinde sahiplenilmemesi halinde “uyutularak” yani enjeksiyonla öldürülmesi seçeneği tartışmaların odağını oluşturuyor. Bir yanda sokakların güvenliği diğer yanda sokak hayvanlarının yaşam hakkı siyaset dünyası içinde bir sınava dönmüş durumda.

BAŞIBOŞ KÖPEKLER CİDDİ BİR TEHDİT OLUŞTURMAYA BAŞLADI

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tartışmalı tasarıya destek verdiklerini açıkladı. Destici, “Bu konuda çok netiz şu anda insan hayatına ciddi tehdit oluşturmaya başladı” dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise “Uyutma, hasta, tedavi edilemeyen ve saldırganlığı önlenemeyen hayvanlar üzerinde son tedbir olarak zaten bilim insanları tarafından ifade edilmektedir. Okula giden çocuklar, sabah erken vakitte ibadete giden yaşlılar, aracı olmayan, toplu taşımaya erken vakitte ulaşmaya çalışan vatandaşlar açısından bir güvenlik sorunudur. Meseleye bu sorun görülmeden bakılırsa çözüm olmaz. Diğer yandan bu hayvanların yaşam hakkı vardır ve hayvanseverlerin hassasiyeti vardır" ifadelerini kullandı.

İNANCIMIZA UYGUN DEĞİL!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da ilgili yasa hakkıında açıklama yaptı. Sokak hayvanlarının uyutulmasına kesinlikle karşı olduklarını ifade eden Erbakan, “Allah'ın verdiği bir canı ancak, Allah alabilir. O bir insan da olsa, hayvan da olsa böyledir. Bu inancımıza da uygun olmayan bir davranıştır” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri