Kışlaya konut dikecekler

Plan değişikliği yapılarak imara açılan askeri alanlar arasına bir yenisi daha eklendi. İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nin bir önceki planlarını iptal ettiği Çekmeköy Kışlası için yeni imar planı yapıldı. Konut yapılacak olan 50 dönümlük arazinin yeni planı oy çokluğu ile İBB Meclisi’nden geçti.

Çekmeköy Kışlası’nın imara açılmasına karar verildi. Ömerli Mahallesi’nde bulunan askeri alana ilişkin Komisyon’dan geçen rapora göre bölge; konut, sosyal kültürel tesis ve yol alanı oldu. İmar planının hazırlanma gerekçesi ise İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nin daha önce hazırlanan planı, parsel yönünden iptal etmesi olarak gösterildi. Yeni plan teklifine Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü hariç bütün kurumlar onay verdi. Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü ise ayrıntılı jeolojik inceleme talep ederek, planların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na onaylatılması gerektiği 
yönündeki görüş bildirdi.

Mahkeme kararlarına saygı gösterilmiyor
İBB Meclisi’nin eski CHP’li Üyesi Hüseyin Sağ, mahkeme kararlarına hiçbir şekilde saygı gösterilmediğini belirterek, “Kararlar açığa düşürülerek yeni plan yapılıyor. Eskiden askeri alanlardan yol geçmesine dahi izin verilmezdi. Yeni dönemde Milli Savunma Bakanlığı ve İl Jandarma Komutanlıklarından hiçbir olumsuz görüş gelmiyor. İBB veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ne isterse, o yönde görüş veriliyor” açıklamasını yaptı. “Sıra, Tuzla Piyade Okulu ve çevresindeki yeşil alanlara da gelecek” diyen Sağ, “Çok yakında İstanbul’a tepeden bakıldığı zaman bir tek mezarlıklar yeşil olarak görülebilecek” diye konuştu.

Yeşil alanı korumak şartıyla destek
Yeni plana, İSKİ Genel Müdürlüğü, alanın su havzasının dışında kaldığını belirterek, ‘olumlu’ görüş sundu. Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Müdürlüğü de, imar planındaki yeşil alan miktarının korunması şartıyla ‘uygun’ görüşünü verdi. İstanbul Valiliği İl Jandarma Komutanlığı’nın görüşünde de, alanın Hazine’ye kayıtlı olduğu ve 49,563 metrekare yüzölçümüne sahip olduğu belirtildi, planda ‘sakınca bulunmadığı’ bildirildi. Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü’nün ayrıntılı jeolojik inceleme talep edip, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na onaylatılması gerektiği yönündeki görüşü ise dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri