İstanbul'da risk büyük

Avcılar Belediye Başakanı Turan Hançerli kentsel dönüşümde Avcılar modeli hakkında CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na sunum yaptı. Toplantıya katılan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, deprem konusunda Avcılar'ın diğer ilçelere göre 10 kat daha tehlikeli olduğunu, inceleme yapılan binaların yüzde 84'ün riskli olduğunu söyledi. Hançerli ise binası hasarlı olanların inceleme istediğini belirterek, “Bu verileri bu bağlamda değerlendirmek gerekir” dedi.

Belediye Başkanı Turan Hançerli, Avcılar Belediyesi İnovasyon Merkezi'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırladı. Kılıçdaroğlu'na, kentsel dönüşümde Avcılar modelinin sunumunu yapan Hançerli, “Bu model yaşanan problemin çözümünü sağlayacak bir modeldir” dedi. Damga'nın “Böyle bir model ortaya koyarken nereden esinlendiniz?” sorusuna cevap veren Hançerli, “Ülkemizin her bir yanında yapılmış iyi işleri inceledik. Dünyaya baktık dünyadan da örnekler aldık. Başka birileri bizden de örnek alanlar olabilir” dedi. Hançerli'nin sunumunun ardından Avcılar'ın yapı stoku hakkında bilgiler  veren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, “Avcılar ülkemizin en riskli deprem bölgesi” açıklamasını yaptı. 


BİNALARIN TARANMASINA MÜSAADE ETMİYORLAR!

İBB'nin İstanbul genelinde 104 bin 720 binada inceleme yaptığını belirten Buğra Gökçe, “Sadece 29 bin 120 tanesi binasının taranması için izin verdi. Çünkü bina hasarlı çıkarsa, yasal zorunluluk nedeniyle binanın dönüşüme girmesi gerekir. Kafasını kuma gömüyorlar” dedi. Yapılan incelemeye göre hiçbir deprem riski olmayan bina oranının sadece yüzde 14 olduğunu belirten Gökçe, ağır hasar alacak binaların ise yüzde 57 oranında olduğunu dile getirdi. Gökçe, “Bu tablo Avcılar'da daha vahim. Avcılar maalesef İstanbul'dan 10 kat daha tehlikeli.  Yüzde 84 civarında bina Avcılar'da sıkıntı taşıyor” diye konuştu. Başkan Hançerli ise evi riskli planların inceleme talep ettiğini belirterek, “Bu verileri bu bağlamda değerlendirmek gerekir” diye konuştu. 



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyaset kurumunun önünde çok büyük bir görev olduğunu belirterek, “Yaşanan depremlerden ders çıkararak önlem alınmalı. Risk azaltılmalı, kaynaksa kaynak yaratılmalı. Bugüne kadar ciddi bir deprem riskine karşı gerekli önlem alınmamıştır” dedi. 
 

MEHMET MERT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri