İSKİ Genel Kurulu'nda zam kavgası!

Suya zam gündemiyle toplanan olağanüstü İSKİ Genel Kurulu'nda kavga çıktı. AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, 4 lira olan suyun 10 liraya çıkarılmasının teklif edildiğini belirterek, “Zam teklif etmiyoruz diyorsunuz, aklımızla dalga geçmeyin” dedi. CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı ise “Elektriğe yüzde 127 zam yapacaksınız sonra da suya yüzde 25 zam teklif edeceksiniz. Vermezseniz vermeyin” restini çekti

Olağanüstü İSKİ Genel Kurulu suya zam yapılması gündemiyle Yenikapı’da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. Genel Kurul öncesinde Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada, Meclis üyelerini erdemli davranmaya davet etti. Bu çağrıya rağmen Genel Kurul'da sert tartışmalar yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekli Mehmet Tevfik Göksu, trajikomik bir meclis toplantısı yaptıklarını belirterek, “Böylesine iki yüzlü bir siyaset olmaz. Buraya suya zam yapmak için çağrıldık. Geldiğinizde su 4 lira idi şimdi 10 lira teklif ediyorsunuz. Sonra da zam teklif etmedik diyorsunuz. Aklımızla alay etmeyin. İnsan utanır, bu nasıl bir yüz” tepkisini gösterdi.


BU İNTİKAM SİYASETİ İLK SEÇİMDE BİTECEK

CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı ise Göksu'nun yalan söylediğini iddia ederek, “Ülkenin ekonomik durumundan siz sorumlusunuz. Bu sizin eseriniz. Yapılan zamlar nedeniyle 4 buçuk milyar bir açık var. Bu açığın kapatılması lazım” dedi. İktidarın bütün kurumları tahrip ettiğini dile getiren Subaşı, “Şimdi de İSKİ'yi tahrip etmek istiyorsunuz. İbb sizden kurtuldu. Türkiye'de sizden kurtulacak. Bu intikam siyaseti ilk seçimde bitecek. Elektriğe yüzde 127 zam vereceksiniz, suya yüzde 25 zam teklif edeceksiniz. Vermezseniz vermeyin” diye konuştu. İYİ Partili İbrahim Özkan da kimsenin siyaset yapmamasını isteyerek, AK Parti'nin gidici olduğunu iddia etti.

EKREM HACIHASANOĞLU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri