İşini yap paranı al!

Kamuya iş yapan firmalara ödeme ile ilgili devreye giren Erdoğan olası krizi engelledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; DSİ, Karayolları, İl Özel İdaresi gibi kamu kurumlarına iş yapan firmalara ödeme yapılması emrini verdi. Tüm firmalardan taahhüt alınmasını söyleyen Erdoğan, “2018 sonuna kadar işini bitirecek tüm firmalara ödemelerini yıl boyunca aksatmadan yapın. Eğer çeşitli bahanelerle işini yapmayan firmalar olursa da ödeme yapmayın” dedi.

Erdoğan'dan müdahale
Ekonomideki sıkıntılı süreç, kamu kurumlarını da ciddi anlamda etkiledi. Bayram öncesinde kamu kurumlarına iş yapan firmalara 'ödenek yok' gerekçesiyle hak edişleri düzenlenmeyip ödeme de yapılmadı. Bu duruma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müdahale etti. Ödeme yapılmamasının ihale alan büyük firmaları, onların iş yaptıkları taşeronları, çalışan işçileri de etkileyeceği; bunlarla ilgili çıkacak haberlerin Türkiye'de ekonomik kriz yaşandığı yönündeki fikre hizmet edeceğini belirten Erdoğan, tek bir şartla ödeme emri verdi. 

Hepsinden taahhüt alınacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bürokratlarına “Ödeme bekleyen tüm firmalardan taahhüt alacaksınız. Yıl sonuna kadar işini bitirecek tüm firmalara ödemelerini yıl boyunca aksatmadan yapın. Eğer çeşitli bahanelerle işini yapmayan firmalara da ödeme yapmayın” emrini verdi. Bu sayede Devlet Su İşleri, Karayolları Genel Müdürlüğü, İl Özel İdaresi gibi kamu kurumlarına iş yapan şirketler de rahat bir nefes aldı. Kulislerde Erdoğan'ın “Ben sizi zorda bırakmayacağım ama siz de işinizi zamanında yapın” dediği; buna uyan şirketlerin ekonomik     sıkıntıları daha kolay aşacağı dile getirildi. Cengiz Alçayır

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri