İmamoğlu'ndan indirim talimatı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, öğrenci akbili ve suda indirim için UKOME ve İSKİ'ye talimat verdi. Aylık öğrenci akbil bedelinin 85 TL'den 50 TL'ye düşmesi istenirken, konutlarda tüketilen suyun ilk 20 metreküpünde yüzde 40 indirim için düğmeye basıldı

Seçim öncesinde ulaşım ve su fiyatlarında indirime gideceğini açıklayan Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldıktan sonra harekete geçti. İBB Meclisi'nin ilk toplantısında gündeme gelen öğrenci akbilindeki indirimin ardından, konutlarda tüketilen suyun da yüzde 40 oranında ucuzlayacağı ortaya çıktı. Başkan İmamoğlu İSKİ'ye yazdığı talimat yazısında, konutlarda tüketilen suyun ilk 20 metreküpünde yüzde 40 oranında indirime gidilmesini, bu konuda gerekli çalışmaların yapılıp, İSKİ yönetim kuruluna sunulmasını istedi. Ulaşım ve su fiyatlarında indirim öngören talimatlar ilgili kurumlara iletilirken, indirimlerin mayıs ayı Meclis’inde gündeme gelmesi bekleniyor.

VATANDAŞIMIZA HİZMET İÇİN UĞRAŞIYORUZ
Konu hakkında açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, “UKOME’ye yazımızı yazdık. Ne dedik biz? 'Öğrencilerimizin kartı 50 TL’ye inecek' dedik. Ne dedik? '0-4 yaş arası bebeklerin anneleriyle İstanbul seyahati ücretsiz olacak' dedik. Ne dedik? 'Aynı şekilde, 12 yaşına kadar çocuklarımız toplu taşımadan ücretsiz yararlanacak' dedik. Vaatlerimiz var bizim. Ne dedik? 'Yüzde 40 ve yüzde 50’lik dilimlerle indirime kavuşacak' dedik. Hem UKOME’ye hem İSKİ’ye yazılarımızı gönderdik. Süreçlerimizi başlattık. Biz, vatandaşımıza hizmet için uğraşıyoruz. Bazıları boş işle uğraşıyor. Millet, hizmet bekliyor. Türkiye’nin, şehirlerin sorunları var. İstanbul emin ellerde” diye konuştu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri