İmamoğlu'na siyasi yasak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava görüldü. İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi, siyasi yasak getiren 53 madde uygulandı. Karar İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay'da kesinleşirse İmamoğlu'nun belediye başkanlığı düşecek, hiçbir seçimde aday olamayacak.

Ekrem İmamoğlu önceki duruşmalar gibi, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda görülen duruşmaya  katılmadı. Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu çok sayıda milletvekili, TBB Başkanı Erinç Sağkan ve CHP'li ilçe belediye başkanları katıldı. Salonun küçük olduğu gerekçesiyle çok sayıda avukat içeriye alınmadı. Avukatlar bu duruma tepki gösterdi. İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç sandalyenin üzerine çıkarak konuşma yaptı.


Mütalaayı tekrar etti

Duruşmada söz alan Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, “Üç hocamızın uzman tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum. Sayın Süleyman Soylu ‘İBB Başkanı dava konusu ifadesiyle şahsımın yani İçişleri Bakanını kastettiğini söylemiş yanı sıra hakareti bana yöneltmiş ben de kendisinden şikayetçiyim” demiştir. Bu CD'nin çözümünü ve Soylu'nun tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum. İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun ve siyasi danışmanı Necati Özkan “tanık” olarak ifade verdi. Cumhuriyet Savcısı söz alarak, geçen celse sanık İmamoğlu'nun “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret” suçundan 4 yıl 1 aya kadar hapis ile cezalandırılmasını talep ettiği mütalaayı tekrar etti.


16.07’de yeniden başladı

İmamoğlu'nun avukatları, esas hakkındaki mütalaaya ilişkin ayrıntılı savunma yapmak süre istedi.
Mahkeme, bundan önceki iki celsede de esas hakkında mütalaa verildiği, geçen zaman içinde esas hakkındaki mütalaaya karşı ve esas hakkındaki savunmanın hazırlanması için yeterli sürenin bulunduğunu belirtti. Mahkeme avukatların mütalaa karşı süre talebini reddetti. Son savunmalar için duruşmaya 16.00’a kadar ara verildi. Duruşma saat 16.07’de yeniden başladı.


Saraçhane'ye davet

Dava devam ederken, Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane'dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00'da Saraçhane'ye davet ediyorum” ifadelerini kullandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu’nun bu çağrısı üzerine sosyal medya hesabından, “Ankara'dan yola çıktım, Saraçhane'de görüşürüz” paylaşımını yaptı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Siyasi yargı kararlarıyla milli iradenin engellenemeyeceğini en iyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bilmesi gerekir. İBB Başkanı Sayın İmamoğlu ile ilgili yargıdan adil bir karar bekliyoruz” dedi.


Siyasi yasak geldi

Saat 17.30’da karar için yarım saatlik ara verildi. Aranın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada karar açıklandı. İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi, siyasi yasak getiren 53 madde uygulandı. Karar İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay'da kesinleşirse İmamoğlu'nun belediye başkanlığı düşecek, hiçbir seçimde aday olamayacak.


AHMAKÇA BİR DAVA!

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Kartal Neyzen Tevfik Meydanı'nda toplanan halka, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, hapis ve siyasi yasak istemi ile yargılandığı davayla ilgili açıklamalarda bulundu. İmamoğlu'nun asılsız iddialarla yargılandığını belirten Kaftancıoğlu, “Buraya gelinceye kadar süren 2,5 saat boyunca, bütün iddialar ne kadar ahmakça bir dava olduğunu söylemeye gerek yok. Bütün iddialar, bütün söylenenler somut belgeli bir şekilde defalarca çürütülmesine rağmen, her şey ortadayken avukatların yine hiçbir talebi kabul edilmeden, sizler burada Ekrem başkanın, hakkın, hukukun, adaletin yanındayken davaya bugün karar verilmek üzere saat 16.00'ya kadar ara verildi. Görünen o ki, bugün saat 16.00'da mahkeme yeniden toplanacak ve karar verilecek” dedi. Kaftancıoğlu, alandakileri ve tüm İstanbulluları Saraçhane'ye davet ederek, “Bizler saat 16.00'da mahkemede olurken, sizleri Saraçhane'ye Ekrem başkanının yanına bekliyoruz. Mahkeme başladığı saatten itibaren Ekrem başkanımız, sizi Saraçhane'de bekliyor. Biz de burada milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, ilçe başkanlarımızla davanın kararı çıkar çıkmaz sizlerin yanına geleceğiz. Hep buradayız, hep adaletin yanındayız. Genel başkanımızın sürekli ifade ettiği gibi, bu ülkeye 85 milyon adına yeniden adaleti hep birlikte getireceğiz.”

HABER MERKEZİ
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri