İki ayak bir pabuca girdi

24 Haziran'da yapılacak erken seçime ilişkin gazetemize konuşan AK Partili, CHP'li, MHP'li ve İYİ Partili ilçe başkanları, “seçime hazırız” mesajı verdi. AK Partili ve MHP'li isimler; Türkiye'nin 24 Haziran'dan güçlenerek çıkacağını söylerken, CHP'li ve İYİ Partili isimler ise değişim vurgusu yaptı.

Türkiye, 24 Haziran'da yapılacak erken seçime kilitlendi. 65 gün kalan seçime ilişkin gazetemize konuşan ilçe başkanları ise çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin 24 Haziran sonrasında büyük bir değişim yaşayacağını iddia eden CHP'li ve İYİ Partili ilçe başkanlarına karşılık AK Parti ve MHP cephesinden “istikrar sürecek” mesajı geldi. Damga'ya konuşan AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Yasir Çelik, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Mesut Üner, MHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ali Aydın, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, CHP Avcılar İlçe Başkanı Erhan Bozan, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk, CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, İYİ Parti Avcılar İlçe Başkanı Ruhiye Ayla Demir, İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç ve Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu'nun açıklamaları çok ses getirecek cinsten.

Esenyurt'ta her şey olumlu
AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Yasir Çelik de partisinin gerek İstanbul da gerekse de Esenyurt'ta seçime hazır olduğunun altını çizdi. 6 Mayıs'ta yapılacak AK Parti İstanbul İl Kongresi için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Çelik, “Bununla beraber seçim için de aktif olarak çalışmalarımıza başladık. Biz zaten cuma gününden bu yana yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. 64 gün kimileri için kısa bir süre olabilir ama AK Parti'nin kadroları her yerde olduğu gibi Esenyurt'ta da güçlüdür ve seçime hazırdır” dedi. Çelik ayrıca, Esenyurt'taki AK Parti oylarının yükseleceğini de iddia ederek, “Esenyurt'ta bizim adımıza her şey olumlu. Sahadan çok iyi bir tepki ve dönüş alıyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanımızı mahcup etmeyiz
24 Haziran'daki seçimi değerlendiren AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Mesut Üner de partilerinin seçime en iyi şekilde hazırlanacağının mesajını verdi. Üner, “Biz her zaman her şekilde seçime hazırız bunu açık yüreklilikle ifade edebilirim. Öncelikle önümüzdeki İl Kongre'mize hazırlık yapıyoruz ama seçim çalışmalarına da aynı doğrultuda devam edeceğiz” diye konuştu. Çatalca özelinde de yorumlarda bulunan Üner, AK Parti'nin Çatalca'da oylarını ne noktaya getireceği yönündeki sorumuza şu şekilde yanıt verdi; “Tabii ki herkes başarılı olmak ister. Biz de başarılı olmak oylarımızı artırmak istiyoruz. İnşallah cumhurbaşkanımıza mahcup etmeyiz ve iyi bir sonuç alabiliriz” ifadelerini kullandı.

Avcılar'da hedef yüzde 70
CHP Avcılar İlçe Başkanı Erhan Bozan da kısa bir süre kalan seçime ilişkin iddialı açıklamalarda bulundu. CHP'nin her zaman seçimlere hazır olduğunu vurgulayan Bozan, “Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun da ifade ettiği gibi CHP seçime hazırdır. Biz de Avcılar'da seçime hazırız ve en iyi şekilde seçim çalışmalarımızı başlatacağız” dedi. 24 Haziran'a az zaman kaldığını da belirten Bozan şu ifadeleri kullandı; “Evet seçime kısa bir süre var. Zaman dar. Ama böylesi daha iyi oldu. Halkın AKP zulmü altında inim inim inlediği bu ortamda seçimin erken olması bizim için çok daha iyidir. Halk daha çabuk ve hızlı bir şekilde AKP'den kurtulmuş olur. İç politikada, dış politikada sürekli çuvallayan bir hükümetten Türkiye de hızlı bir şekilde kurtulmuş olur.” Avcılar'da geçecek seçim yarışı hakkında da konuşan Bozan, oy hedeflerini yüzde 70 olarak açıkladı. 

İttifak kazanamaz
24 Haziran'da yapılacak seçime ilişkin konuşan CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat da, AK Parti lehine bir sonucun çıkmasının çok zor olduğunu ve erken seçim kararının hükümet adına ciddi bir zafiyet olduğunu söyledi. Karabat, “AKP lehine olumlu bir sonuç çıkması imkansız. Bununla beraber erken seçim kararı demek ben yönetemiyorum, beceremiyorum demektir. Her erken seçim yönetememe sorunudur. Ben buna böyle bakıyorum” ifadelerini kullandı. Yeni seçim sonrası Türkiye'nin başkanlık sistemine resmen geçeceğini de anımatan Karabat, “Bu sistemde koalisyon yok diyorlar ama yalan söylüyorlar. Bundan önce FETÖ ile koalisyon yaptılar şimdi de MHP ile koalisyon yapıyorlar” dedi. Başakşehir'de seçime hazır olduklarını da ifade eden Karabat, ilçedeki Kürt seçmenin CHP'ye oy verebileceğini belirterek, “HDP tabanından ve gençlerden ciddi bir oy bekliyoruz” iddiasında bulundu.

Haziranda özgürlük gelecek
CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk de seçimlere dair iddialı açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin 25 Haziran sabahı çok güzel bir güne uyanacağına inandığını belirten Öztürk, “25 Haziran'da Türkiye'ye özgürlük gelecek, adalet gelecek, demokrasi gelecek” dedi. CHP'nin Beşiktaş'ta seçimi kazanacağını ve İstanbul ile Türkiye'de de benzer bir tablonun olacağını vurgulayan Öztürk, “Bizim için bu seçimler hayırlı olacaktır. Bu ülkeye özgürlüğü, demokrasiyi yeniden getirmek istiyoruz. Türkiye'yi yeniden güçlü, refah içerisinde ve insanların mutlu olduğu bir ülke haline getirmek istiyoruz. Bunun için de canla başla çalışmalara başlayacağız” şeklinde konuştu.

Ülkeyi yönetemiyorlar!
CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil de, AK Parti'nin ülkeyi yönetemediği için erken seçim kararı aldığını iddia edenlerden oldu. Göçengil, “AB’nin Cumhuriyet tarihimizde aleyhimizde de yayınlanan en sert rapor yayınlandığı bir sürede, tüm sınır komşusu olduğumuz ülkeler ile sorunlar içinde olduğumuz dönemde, yaşanan ekonomik olumsuzlukların yaşandığı bir dönem, eğitimin her gün kötüye giden bir süreç, hemşerilerimizin sağlık sorunlarını bile çözemediği günler içersinde, ülkemizde özgürlüklerimizin kısıtlandığı, OHAL ortamında, adaletin siyasallaştırıldığı bir dönem de erken seçime gidiyoruz. Ama her şeye rağmen biz kazanacağız” dedi.

Sandık görevlileri bile belli
24 Haziran'da yapılacak seçimi değerlendiren MHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ali Aydın, MHP'nin Beylikdüzü'nde seçime hazır olduğunun altını çizdi. Seçime kısa bir süre kalmasına rağmen sandık görevlilerinin dahi belirlenmiş olduğunu anlatan Aydın, “Pazartesi günü resmen çalışmalara başlayacağız. Beylikdüzü'nün her noktasında MHP'nin standlarını görebileceksiniz. Her vatandaşımıza ulaşacak, her kapıyı çalacağız. Genel merkezimiz ve liderimiz Devlet Bahçeli'nin metodlarıyla bu seçime hazırlanacak ve başarıya ulaşacağız. MHP'nin iddialı olduğunu ve kararlı bir şekilde seçime hazırlandığını söyleyebilirim. Şimdiden vatana milllete hayırlı uğurlu olsun” yorumlarında bulundu.

Ortalığı ipsize sapsıza bırakamayız
MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın da, seçimin çok kritik olacağını belirterek şu ifadeleri kullandı, “Türkiye’nin teminatı ülkücü milliyetçi hareketin bilge liderinin tespitiyle şekillenmeye başlayan erken seçim süreci cumhurbaşkanı ile yapılan ortak görüşme sonucu 24 Haziran 2018 olarak belirlenmiştir. Vatana millete hayırlı olsun. Bize düşen tek görev hareketin lideri Sayın Devlet Bahçeli beyfendinin gösterdiği hedefe teşkilatçılık ruhunu kaybetmenden yürümesidir. Süreci sabote eden sulandıran hiç bir zihniyet bizim değerlendirmelerimiz içinde yoktur. İpsize sapsıza bırakacak yada bakacak vaktimiz de yoktur.Silivri de kapı kapı gezecek bir seçim sürecini hedefleyen bir teşkilat vardır. Tekrar bu İttifak vatana millete hayırlı olsun.

Biz değil onlar düşünsün
Seçime girip giremeyeceği kamuoyu tarafından tartışılan İYİ Parti'nin kesin olarak seçime gireceğini ve bunun tartışma konusu dahi edilemeyeceğini vurgulayan İYİ Parti Avcılar  İlçe Başkanı Ruhiye Ayla Demir de, önemli açıklamalarda bulundu. Demir, “İYİ Parti seçime girecek mi diye bir soru sorulması doğru değil. Genel Başkanımız Meral Akşener'in de açıkladığı gibi İYİ Parti bu seçime girecektir, bunun engellenme ihtimali yoktur. Başkanımız bu konuda gereken her şeyi söylüyor. Seçime gelirsek de biz iddialıyız. İYİ Parti olarak kazanacağız, başaracağız diyoruz. Başka da bir şey söylememe gerek yok. Biz değil onlar düşünsün” ifadelerini kullandı.

Erken değil baskın seçim
Seçim tarihinin oldukça erken bir zamana alınması konusunda eleştirilerde bulunan İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç da şu ifadeleri kullandı; “Bu karara sebep iktidarda bulunan müttefiklerin İYİ Parti korkusudur. Fakat şu da gerçektir ki; korkunun ecele faydası yoktur. İktidarın ömrünü tamamladığı açıkça görülmektedir. İktidarın İYİ Parti'den sandık kaçırma girişimine milletimiz ilk andan itibaren dur demiştir. Yapılan tezviratların ve bilgi kirliliğinin aksine İYİ Parti seçimlere girecek ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı olması ile Türkiye yeniden demokratik, laik, kuvvetler ayrılığına inanan ve onu sağlayan Cumhuriyet'e kavuşacaktır.”

Sandık çözümsüzlüğü çözer
Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu ise erken seçimi memnuniyetle karşılayan isimler arasında yer aldı. Avlu, “Bu bir siyasi seçim olmaktan çıkmıştır. İnsanlar hürriyeti meclisi ve Adaleti için kollarını sıvayıp Türkiye Cumhuriyeti için çalışacak, diğerleri ise bir kişinin iki dudağı arasından çıkan kelimeye itaat edecek. Biz bu iki seçenek arasında seçim yapacağız ama onların hesapları tutmayacak. Sandık her daim çözümsüzlüğü çözer. Çok partili hayata geçtiğimiz dönemden bu yana Türkiye birçok seçimi zor dönemlerde başarmıştır” dedi. ANIL BODUÇ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri