İcraya verdiğine bin pişman oldu!

Beylikdüzü'de binlerce daire ve yüzden fazla lüks villanın yer aldığı İhlas Marmara 1. Kısım Evleri’nde oturan kat malikleriyle, site yönetimi arasında kıyasıya bir hukuk savaşı yaşanıyor. Site yönetiminin topladığı aidatı hukuki bulmayan ve davacı olan malikleri yerel mahkeme ile Yargıtay haklı buldu

İhlas Marmara 1. Kısım Evleri’nde oturan kat malikleri toplu yapı yönetime geçilmediğinden dolayı aidat ödememekte direterek, sitenin mahalle özelliğini taşıdığını belirtti. Site yönetimi ise yıllardan beri süren sistemin devam etmesi yönünde ısrarcı oldu. Her ay toplanan milyonlarca lira aidatın hukuki olmadığını ileri süren bir grup kat maliki konuyu yargıya taşıdı. Uzun süren davalardan sonra ilk raundu kazanan site sakinlerine sevindirici haber Yargıtay 20. Hukuk Dairesi’nden geldi. Kararda, yerel mahkemenin site sakinleri lehine verilen kararın isabetli olduğu belirtildi. Yargıtay tarafından onanan karar, on binlerce kişinin yaşadığı sitede yeni bir dönemin başlamasına vesile olacak.

Seçim iptali yargıda
Yüksek mahkeme, aidatını ödemeyen bir kat malikini icraya veren site yönetimini haksız buldu, toplu yapıya geçilmediğinden dolayı aidat alamayacağına hükmetti. Site yönetimiyle kat malikleri arasındaki hukuk savaşı başka mecralarda da devam etti. 2016 yılında yapılan site yönetim seçimlerinde sahte imza kullanıldığı ve seçime hile karıştırıldığı iddiasında bulunan çok sayıda kat maliki seçimlerin iptal edilmesini, karar defterlerinin incelenmesini ve diğer usulsüzlüklere imza atanların yargılanmasını talep etti. İhlas Marmara 1. Kısım Evleri site yönetimi daha önce de kaçak su kullanmakaan dolayı ceza yemişti.



Mahalleye dönüşecek
Çöpleri Beylikdüzü Belediyesi’nce toplanan, yapılaşma içerisinde toplu taşıma hattı olduğu halde girişi bariyerle kapatılan sitenin yakın bir zamanda mahalle statüsüne kavuşturulması bekleniyor. Aidat yoluyla ortaya çıkan gelir pastasından mahrum kalmak istemeyen site yönetimi ise geçtiğimiz günlerde apar topar bir işlemle tapu kayıtlarına toplu yapı sistemine geçildiği şerhini kaydetmeyi başardı. Site sakinleri, bunun yasal olarak mümkün olamayacağını, gerekli şikayetleri yaparak ilgilileri hakkında yasal süreci başlatacaklarını söyledi. Yönetime tepkili vatandaşlar, "Burası er geç mahalle statüsüne kavuşacaktır" açıklamasını yaptı.

Kat maliklerine FETÖ iftirası
Öte yandan bir başka ilginç gelişme ise oldukça dikkat çekti. Site yönetimi, haklarını arayan kat maliklerinden bazılarını sindirmek ve korkutmak için FETÖ mensubu olduklarını, site yönetimini ele geçirmeye çalıştıklarını iddia ederek Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundu. Site yönetimi, kaçak şebeke sistemiyle devleti zarara uğratmakla yetinmedi, skandalı ortaya çıkaran, kat maliklerinin itirazlarını basın yoluyla kamuoyuna duyuran gazeteci Cengiz Alçayır’a da örgütün medya ayağı iftirasını attı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Manşet Haber Haberleri