İBB'den din açılımı!

İBB'ye ait Dini Kurum ve Topluluklarla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nün hizmet götüreceği ibadethanelere cemevleri de eklendi.

İBB Meclisi'nin aldığı kararla cemevleri ibadethane olarak kabul edildi. Bu kararla, İBB Dini Kurum ve Topluluklarla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nün hizmet götüreceği ibadethanelere cemevleri de resmen eklenmiş oldu. Müdürlüğün sorumluluk alanındaki ibadethaneler bölümünde, 'cami, mescit, cemevi, kilise, sinagog' gibi ibadethanelerin isimleri yer aldı

GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI BELİRLENDİ

İBB Meclisi'nde, cemevinin de ibadethane olarak yer aldığı, Dini Kurum ve Topluluklarla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nün görev ve çalışma yönetmeliği, AK Parti grubunun "hayır" oyuna karşı oy çokluğuyla kabul edildi. Meclis 1. Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında gerçekleşen toplantıda

mayıs ayında kurulan İBB Dini Kurum ve Topluluklarla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nün görev ve çalışma yönetmeliği teklifi görüşüldü. Teklifte, görev ve çalışma yönetmeliği ile müdürlüğün teşkilat yapısı, hukuki statüsü, görev, yetki, çalışma usul ve esasları belirlendi. Müdürlüğün sorumluluk alanındaki ibadethaneler bölümünde, cami, mescit, cemevi, kilise ve sinagog yer aldı.

BAŞKANIN İRADESİYLE TEKLİF OY ÇOKLUĞUYLA GEÇTİ

AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, teklife neden hayır oyu verdiklelerini, “Alevilik inancının, İslam dışı alternatif bir 'din' imajına dönük çabaları öteden beri doğru bulmuyoruz. Bu konuda Alevi canların birçoğunun da bu imajdan rahatsız olduğunu biliyoruz” şeklinde açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Ülkü Sakalar ise “AİHM'in bugüne kadarki cemevleri kararları ortada. Danıştay’da da pek çok açılmış dava var. Biz geçmişten beri zaten hep aynı şeyi söylüyoruz. Başkanımızın zaten vizyonu buydu. Cemevlerini ziyaret ettiği zaman, Alevi vatandaşlarımıza söylediği hep buydu. Ekrem Başkanın iradesiyle karar mecliste oy çokluğuyla geçti” diye konuştu.

MUHALEFET ŞERHİ

AK Parti'li Meclis üyeleri, yönetmelik teklifine muhalefet şerhi koydu. Şerhte, "Müdürlüğün yönetmeliği kapsamında, müdürlük iç çalışma yönetmeliğiyle ilgisi olmayan, anayasa ve kanunla düzenlenmesi gereken ve belediye Meclisi'nin görev alanının dışında olan konulara yer verildiğinden, normlar hiyerarşisine aykırı karara katılmıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri