Her hafta sonu yasak olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 1-2-3 mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı. Erdoğan, 1 Mayıs Cuma günü bakkal ve marketlerin yine saat 9:00 ile 14:00 arasında açık kalacağını söyledi. CHP'yi de eleştrien Erdoğan, "Yıllardır yatırım yapmaya çalıştıkça istemezükçü siyaset anlayışının ne kadar boş olduğunu bir kez daha gördük" dedi

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnsan hareketliliğini ne kadar azaltırsak, salgının yayılma zincirini o denli etkin kırabiliriz. Salgının kontrol altına alınmasında, insanların bir arada bulunduğu yerlerdeki faaliyetlere ara verilmesinin büyük katkısı olmuştur" dedi. "Hafta sonu sokağa çıkma sınırlandırılmasının bayram sonuna kadar sürdürmeyi düşünüyoruz" diyen Erdoğan, "Üç gün süreyle bu hafta sonu sokağa çıkma sınırlandırması uygulayacağız. 1 Mayıs gece 00.00’dan başlayıp 3 Mayıs gece 00.00’a kadar olan sınırlandırmaya vatandaşlarımızın uymasını istiyoruz. Cuma günü marketlerimiz yine 14.00’e kadar açık olacak" açıklamasında bulundu.

ALEVİLERİ İSLAM DIŞI GÖSTERDİLER
Konuşmasında CHP'ye sert eleştiriler yünelten Erdoğan "Biz yıllardır yatırım yapmaya çalıştıkça istemezükçü siyaset anlayışının ne kadar için boş olduğunu bir kez daha gördük. Bugün sağlıkta yeniliklerle girmeseydik hep birlikte perişan olurduk" diye konuştu. Fahrettin Altun'un evinin fotoğrafının çekilmesiyle ilgili sert sözler sarf eden Erdoğan, "Bu CHP zihniyeti tarafından bir karalama, iftira kampanyasına dönüştürülmüştür. Bu çirkin saldırıdaki tutarsızlıklar, siyasi kokuşmuşluğun en bariz örneğidir" dedi. İBB tarafından çocuklara dağıtılan kitapçığı da eleştiren Erdoğan, "Yardım paketlerine Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızı İslam dışı gösterdiler. Bu durumu kınıyorum" diyerek tepki gösterdi.

İMAMOĞLU’NA YOL VE METRO ELEŞTİRİSİ
Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yolu üzerinden İBB Başkanı İmamoğlu'nu eleştiren Erdoğan, "Başakşehir Şehir Hastanesi’nin birinci etabını aştık, ikinci etabını da açıyoruz.Bütün alt yapı hazır, metro talimatını da verdim. Dolayısıyla Başakşehir Şehir Hastanesi’ne hem yol hem de metro gelmiş olacak. Bu yeni gelen Başkan, ne yolu ne de metroyu yapamam deyince, talimat verdik, yolunu da metrosunu da biz yapacağız" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri