Ganimet yok paylaşmak var

31 Mart Mahalli İdareler seçiminde İstanbul’u kazanan CHP’li Ekrem İmamoğlu seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından mazbatasını aldı. İmamoğlu daha sonra devir teslim töreni için Saraçhane’deki İBB binasına geldi. Görevi devraldıktan sonra belediye binası önünden halka seslenen İmamoğlu, “Bu şehrin nimetlerini ganimet yapmak yok, paylaşmak var” diye konuştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu seçimden 17 gün sonra İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldıktan sonra devir teslim için İBB binasına geçti. Saraçhane’ye hareket eden İmamoğlu’nu burada binlerce kişi karşıladı. İzdiham nedeniyle kapıda resmi karşılama yapılamadı. Devir teslim töreni öncesi açıklama yapana İmamoğlu, “Ben bu mazbatayı 16 milyon insanımız adına devraldım. Biz demokrasiden ve birlik ile beraberlikten hiç vazgeçmedik. Sorumluluğumuz bilincindeyiz. Hizmet etmeye bir an önce başlayacağız. Bu belediyede çalışan herkes bir kişiye veya bir partiye değil 16 milyona hizmet etmeye şu anda başlamıştır. Allah bizi mahcup etmesin” dedi.

Haktan, adaletten vazgeçmedik
Görevi İmamoğlu’na teslim eden Mevlüt Uysal, ise İmamoğlu’na başarı diledi. İmamoğlu, daha sonra belediye binası önündeki otobüs üzerinden halka hitap etti. “Hangi etnik kökenden olursa olsun, hangi ırk, mezhepten olursa olsun hiçbir fark gözetmeyeceğiz. Bu güzel şehre bu güzel insanlara barış, saygı getiriyoruz” diyen İmamoğlu, “Türkü, Kürdü, Lazı, her kesimi selamlıyorum. Bu şehrin Müslümanlarını, Sünnilerini, Alevilerini, hatırlayanlarını, herkesi selamlıyorum. Haktan, hukuktan, adaletten asla vazgeçmedik. Bu ülkenin kurucu değerlerinden asla vazgeçmedik. Cumhuriyetten, inancımızdan, Mustafa Kemal Atatürk’ten vazgeçmedik” diye konuştu.

Önce mazbata sonra mühür
Görevi Mevlüt Uysal’dan devraldıktan sonra ilk icraatını açıklayan Ekrem İmamoğlu, “Sayın başkana teşekkür ediyoruz. İstanbulumuza yeni süreç hayırlı olsun diyoruz. Ufak tepek aksilikler oldu. Bugün görevimize başlamak ve birçok konuya hakim olmak istiyoruz. Bu süreci kimseye haber vermeden hızlıca yapmak istedik ama halkımızın haberi oldu. Sorumluluğumun farkındayım. Kimsenin gözü arkada kalmasın. Biz herkesi kucaklayarak görevimizi yerine getireceğiz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri