Esenyurt Belediye Meclisi'nde İstiklal Marşı tartışması

Esenyurt Belediye Meclisi'nin eylül ayı ilk toplantısında, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun gecikmeli olarak yapılması tartışmalara neden oldu. AK Parti Grubu, gecikmenin kasıtlı olduğunu savunurken, Esenyurt Belediyesi'de konuyla ilgili açıklama yaptı.

2 Eylül 2024 tarihinde yapılan Esenyurt Belediye Meclisi toplantısında İstiklal Marşı'nın geç okunması nedeniyle tartışma çıktı. Meclis toplantısına başkanlık eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, yaptığı açılış konuşmasının ardından, görüşmeleri olduğunu belirterek toplantıdan ayrılacağını dile getirdi. Bu sırada belediyeden bir yetkilinin uyarması üzerine İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu. Özer'in toplantıdan ayrılmasının ardından açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Togay Çoban, “Meclis açıldığında İstiklal Marşı okunur, saygı duruşu yapılır sonra gündeme geçilir. Ne yazık ki Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk kez böyle bir uygulama ile karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Burada kasıt var!

Özer'e sert eleştirilerde bulunan Çoban, “Ankara'da sürekli halktan, Cumhuriyet'ten, demokrasiden bahseden Esenyurt Belediye Başkanı ne yazık ki sanki Cumhuriyet'le bir sorunu varmış gibi 40 dakika konuştuktan sonra 'ben buradan ayrılacağım' dedi. Yetkili arkadaş uyardıktan sonra, 'Ben gideyiyim mi yoksa şimdi mi okuyayım' karşılığını verdi. Sonra da İstiklal Marşı'nı okumadan buradan ayrıldı. Ben bunun kasıtlı olduğunu düşünüyorum. İşte sizin Cumhuriyet Halk Partisi dediğiniz duruş bu şekilde. Ben isterdim ki Belediye Başkanı burada kalsın grup başkanvekillerini dinlesin, sonra ayrılsın. Sayın Belediye Başkanı, eleştirilere tahammülü olmadığı için teamüllere uymayan bir açılış yaptıktan sonra buradan ayrıldı. Kendisini kınıyorum” tepkisini gösteriyorum.

Topluma yalan söyledi

Tartışmanın büyümesinin ardından Esenyurt Beledidye Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, “2 Eylül 2024 tarihinde yapılan Esenyurt Belediyesi Meclis toplantısında, Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Özer meclisi selamladıktan sonra, Meclis gündemine geçilmeden önce İstiklal Marşı, Belediye Başkanımız ve Belediye Meclisimiz tarafından hep birlikte okunmasına rağmen, AKP Grup Başkanvekili Togay Çoban, İstiklal Marşı’nın okunmadığı yönünde tamamen asılsız bir söylem ile topluma yalan beyanda bulunarak müfteri durumuna düşmüştür. Bununla yetinmemiş, ardından da bu yalanı basına servis ederek kamuoyunu yanıltmaya ve algı oluşturma çabası içerisine girmiştir. Bilinmelidir ki bu konuda sorumluluğu olan tüm kişi ve kurumlar hakkında gerekli yasal ve hukuki işlem başlatacağız” ifadelerini yer verildi.

Çamur at izi kalsın!

Açıklamanın devamında, “Halkımızın mutluluğu için gece gündüz çalışan Belediyemizin ve Sayın Belediye Başkanımızın çalışmalarına katkı sunmak, objektif ve yapıcı eleştiri yapmak yerine, çamur at izi kalsın mantığı ile iftirayı, yalanı bir siyaset tarzı olarak kullanan bu anlayışı şiddetle kınıyoruz. Böylesine küçülerek siyaset yapmak politika değildir. Siyasete kalite katmaya geldik. Halka hizmet düsturundan uzak anlayışların iftiralarla gündemi meşgul etmesine izin vermeyecek, Esenyurt halkı ile oluşturduğumuz gönül ve hizmet bağımızı sürdürerek yolumuza devam edeceğiz. Nitekim Esenyurt halkının vicdanı da bu kötü niyetli eylemlere en doğru cevabı verecektir. İstiklal Marşı gibi tüm halkımızın ortak değerlerinin, ucuz siyasi hesaplara alet edilmesini şiddetle kınıyor, ancak dürüst ve ahlaki siyasi rekabetin Esenyurt’umuza ve ülkemize katkı sunacağını özellikle belirtmek istiyoruz. Siyasi rakiplerimizi, siyasi ahlak ve etik değerlere uygun muhalefet etmeye davet ediyoruz” denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

‘Erdoğan’a hakaret’ten tutuklanmıştı: Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar hayatını kaybetti
İstanbul'da otizmli gence dayak: Aile şikayetçi oldu, saldırgan gözaltına alındı
Düzce'de patpat kazası: Aynı aileden 7 kişi yaralandı

Manşet Haber Haberleri