Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir

Rakibi Binali Yıldırım'a 800 binin üstünde fark atarak ikinci kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, İl Seçim Kurulu'nda mazbatasını aldı. Mazbatasını alan İmamoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan görevi devraldı. Saraçhane'de toplanan kalabalığa seslenen ve “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyen İmamoğlu, "Demokrasiye sıkıntı vermek isteyen bir avuç insana millet büyük bir ders verdi. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi" ifadesini kullandı

İstanbul'un ikinci kez seçilen başkanı Ekrem imamoğlu, İl Seçim Kurulu'nda mazbatasını aldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu saat 17:15 sıralarında Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne geldi. İmamoğlu’na eşi ve oğlunun yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu da eşlik etti. Buradan Saraçhane'ye geçen İmamoğlu, görevi İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan devraldı.

Bugün İstanbul'un bayramı
Saraçhane'de toplanan binlerce kişiye hitap eden İmamoğlu, "Hepinizi çok seviyorum. İyi ki varsınız. Cumhuriyet'e ve demokrasiye inanmanın, geçmişten bugüne tüm değerlerine sahip çıkmanın keyfi içersindeyim. Sizlerle omuz omuza olabilmenin büyük bir keyfini yaşıyorum. Bugün İstanbul'un bayramı. İstanbul'a hayırlı olsun. Birileri 31 Mart gecesi saati durdurmak istedi ama saati millet çalıştırdı. Milletin önünde hiçkimse duramaz" dedi. 

Bir avuç insana ders verildi
Demokrasiye sıkıntı vermek isteyen bir avuç insana milletin büyük bir ders verdiğini belirten İmamoğlu, "Millet 'yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi' dedi. Bu millete büyük bir özgüven kazandırdı. İstanbul, 23 Haziran'da demokrasiye olan bağlılığını gösterdi. Türkiye herhangi bir Ortadoğu ülkesi değildir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Hep beraber demokrasiyi hiçe sayanları bir kez daha milletçe yok saydık" diye konuştu.

Zengin fakir eşitiz biz
Herkese tek tek teşekkür eden İmamoğlu, "Zengini, fakiri eşitiz biz. Türk, Kürt herkes eşit. Rum'u, Arnavut'u, Ermeni'si milletçe biriz biz. Sünni'si, Alevi'si hep bir aradayız. 16 milyon bütün hemşehrilerime her zaman hizmet edeceğim. Oylarını almasam da herkese eşitçe hizmet edeceğim. İstanbul Gönüllüğü kavramı sadece seçimle kalmayacak. Aynı zamanda bütün İstanbulluları İstanbul Gönüllüsü olmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da israf bitecek
"İstanbul'da israf bitecek, tasarruf başlayacak" sözünü yineleyen İmamoğlu, "Gelir adaleti başlayacak. Hakça, hukuka uygun, eşit bir şekilde İstanbul'un nimetlerini 16 milyona paylaştıracağım. Kendimi bu şehrin insanlarına adayacağım. Sizler için gece gündüz çalışmaya söz veriyorum. Artık zaman kaybetme vaktimiz bitti. Hiçbir lüksümüz yok. Gece gündüz çalışmamız lazım. Seçim bitti. Hepinizin bana yardımcı olmasını istiyorum" dedi.

Yerlere çöp atmayacağız
İstanbullulara uyarılarda da bulunan İmamoğlu, "Bugün itibarıyla trafikte korna çalmayacağız. Yolda giderken camdan dışarıya çöp atmayacağız. Yere çöp atmayacağız, atanları uyaracağız. Uygar bir şehir olacağız. Otobüste, metroda hepimiz yaşlı bir hemşehrimizi gördüğümüzde, hamileye, engelliye yerimizi vereceğiz. Liyakatı ile çalışanı başımızın üstünde tutacağız. Bizim kimseyle ayrımımız olmayacak. Biz kaynakları adil dağıtmaya geliyoruz" diye konuştu. 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri