Çocuklar varken siyaset olmaz

“Beslenme Saati” uygulamasının tüm Türkiye'ye yayılması için Beylikdüzü Belediye'sinin düzenlediği; “Türkiye Beslenme Saati” programına katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, söz konusu projenin oldukça anlamlı olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bu proje umarım uzun vadede bir devlet politikası haline gelir. Çünkü bunun siyaseti olmaz. Çocuklarımız söz konusu” dedi

Beylikdüzü Belediyesi’nin ilçedeki her çocuğun bir öğün sağlıklı gıdaya ücretsiz erişebilmesini sağlamak için 2022 yılı şubat ayında hayata geçirdiği “Beslenme Saati” uygulamasının tüm Türkiye’ye yayılması hedeflendi. Başladığı günden bu yana toplam 89 bin 527 öğünün çocuklara ücretsiz ulaştırıldığı Beslenme Saati projesine Selvi Kılıçdaroğlu da destek verdi. Beylikdüzü Belediyesi'nin düzenlediği “Türkiye Beslenme Saati” programına katılan Kılıçdaroğlu, söz konusu projenin yaygınlaştırılmasının oldukça hayati bir konu olduğunu söyledi.


Devlet politikası olmalı

Projenin çok değerli olduğunun altını çizen Selvi Kılıçdaroğlu, “Bu projenin tüm ülkede yaygınlaşması lazım. Hatta bu projenin bir devlet politikası haline gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Belediyelerimiz tabii ki bunun liderliğini yapacak ama devlet politikası haline gelmesi çok daha iyi olur. Çünkü burada çocuklarımız söz konusu. Bunun siyasi bir tarafı, politik bir değerlendirmesi olamaz. Önce çocuklarımız diyoruz” diye konuştu.


Bu proje çok değerli

Benzer ve farklı projelerin tanıtımına da destek verip vermeyeceği sorulan Kılıçdaroğlu, “İhtiyaç olduğu zaman tabii ki yararlı olacaksam her zaman programlara katılırım. Ama her programa katılayım gibi bir isteğim yok. Sadece gerekli olduğu zaman, sorumluluk almaktan kaçınmam. Bugün buraya gelme sebebim bu projenin çok önemli olması. Ben hep sokakta olan bir insanım ve insanların hallerini yakından gözlemleyebiliyorum. O yüzden bu projenin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Gerçek bir soruna parmak basıldığını düşünüyorum” yanıtını verdi.


Türkiye'ye yayacağız

Proje hakkında konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ise Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti. Çalık, “Biz tabii Selvi hanımın elçiliğinde bu projenin dört bir yana yayılabileceğini düşünüyoruz. Çünkü çocuk hassasiyeti var. Siyasi parti ayrımı yapmaksızın çocuklar için ürettiğimiz bir proje. Gerçekten de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi 'Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi lazım' biz de buna inanıyoruz. Yirmi birinci yüzyılda, ikinci yüzyılını yaşayan bir ülkede bu tarz sorunların hiç konuşulmaması lazım. Selvi hanımın bu konuya gösterdiği hassasiyet oldukça anlamlı. İnşallah projeyi Türkiye'nin dört bir tarafına yayacağız. Başlangıçta 675 çocukla yola çıktık şu an bin 200'ün üzerinde çocuk sayısı. Diğer belediyelerimizle de projenin tüm verilerini paylaşıyoruz. Şimdi bu projeyi Selvi hanımın da destekleriyle Türkiye beslenme saatine dönüştüreceğiz” dedi.


HAYIRSEVERLER DESTEK OLUYOR

Beylikdüzü Belediyesi'nin “Beslenme Saati” projesi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, projenin nasıl finanse edildiği yönündeki bir soruya, “Satın aldığımız ürünler var meyve, kuruyemiş, süt gibi. Ama diğer ürünler Beylikdüzü Mutfak'tan hazırlanıyor. Hayırsever iş insanlarımızın bağışlarını alıyoruz. Dolayısıyla hem belediyenin kaynaklarını kullanıyoruz hem de iş insanlarımızın desteklerinden faydalanıyoruz” cevabını verdi. 

HABER: MEHMET MERT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri