Cami buraya yapılacak!

AK Parti Avcılar İlçe Başkanlığı, Silivri depremi sonrası hasar gördüğü için yıkılan Avcılar Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin 3 yıldır yapılmaması nedeniyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu protesto ederek, basın açıklaması yaptı. Protesto sırasında alana gelen Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Bu cami buraya yapılacak hem de Ekrem İmamoğlu yapacak” dedi. AK Partililer ise Hançerli'yi yuhalayarak, “Neden 3 yıldan beri yapılmıyor?” diye bağırdı

2019 yılındaki Silivri depreminin ardından hasar gördüğü için yıkılan Avcılar Hacı Ahmet Tükenmez Cami tartışmaların odağına oturdu. Arsası İBB mülkiyetinde olan cami hakkında geçtiğimiz ay Meclis toplantısında takas kararı alındı. İBB Meclisi Hukuk Komisyonu ve Altyapı Mesken ve Emlak Komisyonu hazırladıkları müşterek raporda, ilgili cami arsasının, Maliye Hazinesi'ne ait muadil bir arsa ile takas ya da trampa yapılması talep edildi. İBB Meclisi'nde onaylanan rapor oy çokluğu ile geçti. Fakat İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu iki komisyondan gelen müşterek raporu veto etti.


Camimizden elini çek

İmamoğlu'nun vetosu üzerine AK Parti Avcılar İlçe Başkanlığı mensupları, dün Cuma namazının ardından merkezde bulunan Ulu Camii'nden, Hacı Ahmet Tükenmez Camii'ne kadar yürüyerek burada bir basın açıklaması yaptı. Sık sık “İmamoğlu şaşırma sabrımızı taşırma?”, “İmamoğlu cami nerede?”, “Camimizden elini çek” sloganları atan AK Partililer adına açıklama yapan İlçe Başkanı Abdullah Küçükoğlu, sürecin takipçisi olacaklarını söyledi. Küçükoğlu, “Avcılar'da bildiğiniz gibi Hacı Ahmet Tükenmez Camii'mizin yapımı için uzun süredir bekliyoruz. Camimiz Silivri depreminde hasar görmüştü. Yıkıldı. Ve 3 yıldır caminin yapımıyla alakalı gayret ediyoruz. Avcılar'da bu caminin neden bir türlü yapılmadığı sorusunu biz de soruyoruz. Vatandaşlarımız da soruyor. Türkiye Diyanet Vakfı ve müftülüğümüz caminin yapılması için bir süreç başlattı ama bir sonuç alınamadı” dedi.

İmamoğlu veto etti

Daha sonra İBB ile Maliye Bakanlığı arasında gerçekleşecek arsa takasının İBB Meclisi'nden oy çokluğuyla geçtiğini belirten Küçükoğlu, “Bu aşamadan sonra bu arazinin devri hazineye yapılacaktı. Ama ne yazık ki sayın Ekrem İmamoğlu bu kararı veto etmiştir. Bunu Avcılar'daki tüm komşularımızın ve müslümanların vicdanına havale ediyoruz. Hacı Ahmet Tükenmez bu camiiyi zamanında yaptı, bu cami onun bir emanetidir. O'nun yapmış olduğu bu camiye sahip çıkmak için bugün buradayız. Şundan emin olun; ne kadar engelleseler de Hacı Ahmet Tükenmez Camii bulunduğu yere, buraya yeniden inşa edilecek. Bununla ilgili vatandaşlarımız da müsterih olsun” diye konuştu.


Yanlış bilgi veriyorsunuz

AK Partililer basın açıklaması yaparken Avcılar Belediye Başkanı Turtan Hançerli ve CHP İlçe Başkanı Erdal Nas, kalabalık bir grupla alana geldi. Küçükoğlu'nun basın açıklaması esnasında iddialara cevap veren Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, “Yalan yanlış bilgiler veriyorsunuz, yapmayın ayıptır” dedi. Bu çıkış sonrası alanda toplanan kalabalık tekbirler getirerek, Hançerli'yi yuhaladı. AK Partililer, Hançerli'ye “Boş konuşma. Neden 3 yıldır yapılmıyor?” diye bağırdı. Ortamın sakinleşmesini bekleyen Hançerli daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu. Hançerli, “Yanlış bilgilerle doğru olmayan bilgilerle doğru olmayan yerlere varamayız. Biz her zaman yan yanayız her zaman beraberiz. Bu kentte beraberiz. Yalan ve yanlış bilgi sonunda ortaya çıkar. Bu cami yapılacak, yapılmasını biz de istiyoruz. Sayın İmamoğlu bu camiyi yapmak da istiyor. Evet bu arsanın hazineye devrini veto etti. Caminin yapılmasını niye veto etsin. Böyle bir şey olabilir mi? Burada yanlış bilgiler veriyorlar. Gerçekler ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı.


Herkes dikkatli olmalı

MHP Avcılar İlçe Başkanı Muhammet Nur Kutun da yaptığı bir paylaşımda, “Millet camisini istiyor. Önceden duyurusu yapılmış,izinleri alınmış bir basın açıklamasına, CHP'li arkadaşlarımız gelerek bence provokasyon yapmıştır, Allah korusun taşkınlıkta olabilirdi” dedi. Türkiye'de seçim sürecine girildiğini ifade eden Kutun, “Önümüz seçim, herkesin sorumluğunu, maksimum dikkatle yerine getirmesi gerekir” uyarılarını yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri