Çalık: Yoksulluk asla kader değildir!

Meclis toplantısında konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, kendi döneminde başlatılan Beslenme Saati Uygulaması ile bugüne kadar 450 bin paketin çocuklara ulaştırıldığını söyledi.

Meclis toplantısında konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, kendi döneminde başlatılan Beslenme Saati Uygulaması ile bugüne kadar 450 bin paketin çocuklara ulaştırıldığını söyledi. Beylikdüzü’nde hiçbir çocuğun kaderinin yoksulluk olmayacağını belirten Çalık, “Türkiye’de çocukların yüzde 12’si yetersiz besleniyor. Beslenme çantaları bomboş okula giden çocukların yaşadığı hayal kırıklığını ve isyanını unutmamalıyız” dedi

YAKLAŞIK 45 MİLYON TL’LİK SOSYAL DESTEK SAĞLADIK

Beylikdüzü Belediyesi Meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Türkiye örnek olan Beslenme Saati Uygulaması hakkında bilgi verdi. “Okulların kapanmasıyla birlikte Beslenme Saati Uygulamamıza eylül ayına kadar ara veriyoruz” diyen Çalık, “Beslenme Saati hem çok gurur duyduğumuz hem de içimizi kanatan bir meseledir. Uygulamadan faydalanan çocuklarımızın sayısının artmasından asla gurur duymuyoruz. Bunun aksine sayının azalmasından mutlu olduğumuz bir işi yapıyoruz. Bugüne kadar 450 bin paketi çocuklara ulaştırdık ve yaklaşık 45 milyon TL’lik bir sosyal destek sağladık” ifadelerini kullandı.

DURMASINA, AKSAMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİM!

Okulların açılmasıyla birlikte uygulamanın kaldığı yerden devam edeceğini belirten Çalık, “Durmasına, aksamasına asla müsaade etmeyeceğim. Beylikdüzü’nde hiçbir çocuğun kaderi yoksulluk olmayacak. Türkiye’de çocukların yüzde 12’sinin yetersiz beslendiğini, beslenme çantaları bomboş okula giden çocukların yaşadığı hayal kırıklığını ve isyanını unutmamalıyız” dedi.

Beylikdüzü’nde her mahalleye bir kreş hedefiyle yola çıktıklarını da dile getiren Çalık, “Kadınların sırtındaki bakım yükünü azaltmak ve çocuklarımıza eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için yola çıktık. 'Yuvamız Beylikdüzü' çatısı altında Mutlu Çocuk Merkezi'ni tamamladık” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Suriyelilere karşı protestolar tırmanışta: Bu kez Antalya'da ortalık karıştı
İzmir'de IŞİD operasyonu: 11 kişi gözaltına alındı
Karabük'te patpat kazası: 1 ölü, 6 yaralı

Manşet Haber Haberleri