Büyükçekmece Belediyesi, çocuk parkını da içine alan çok sayıda alanı satışa çıkardı, ilçe sakinleri karara öfkeli

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediyenin SGK borçlarını ödeyebilmek için aralarında Celaliye'deki çocuk parkını da içine alan birçok taşınmazı satışa çıkardı. Parkın satışına mahalle sakinleri ve çocuklar tepki gösterdi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediyenin SGK borçlarını ödeyebilmek için aralarında Celaliye'deki çocuk parkını da içine alan birçok taşınmazı satışa çıkardı. Parkın satışına mahalle sakinleri ve çocuklar tepki gösterdi. “Borç için her yeri satıyorsunuz anladık ama bari çocuk parkına dokunmayın” diyen vatandaşlar, Akgün'e; “Elini vicdanına koy” diye seslendi


Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'e çocuklar da tepki gösterdi. “Parkımıza Dokunma, Parkımızı İsteriz” sloganları eşliğinde eylem yapan çocuklar, “Belediye başkanı çocukları seviyorsa bu parka asla dokunmamalı” diye konuşu.

Büyükçekmece Belediyesi 2024 Haziran ayı meclisinde 10 adet taşınmaz arsayı, 12 Adalet ve Kalkınma Partisi'ne mensup meclis üyelerinin, 3 Milliyetçi Hareket Partisi'ne mensup meclis üyelerinin toplamda 15 ret oyuna karşılık, 21 Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyelerinin kabul oyu ile satış kararı aldı. Taşınmazlar içerisinde 37 yıldır park olarak kullanılan bir arazi ve villalar projesi içinde kalan ve üzerinde atık su kolektörü olan üç dönümlük yer de bulunuyor. İddiaya göre Akgün, “Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) borcumuz var. Onun için mecburuz” dedi.

Akgün'e yetki verildi

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin 6 Haziran 2024 tarihli oturumunda, belli tarihlerde imar planları değiştirilerek konut alanına çevrilen 10 taşınmaz için satış kararı alındı. Önce planları değiştirilen taşınmazların satışı için Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'e yetki verildi.

Festivallere para buluyorsunuz!

Büyükçekmece Celaliye Mahallesi'nde yaşayan Basın Kent 3 sitesi sakinleri karara tepki gösterdi. Bir site sakini, “Burası 37 yıldır park olarak hizmet veriyor. Belediye planlarında da park olarak işaretlenmiş. Meclis kararı alındığında henüz SGK tartışmaları başlamamıştı. Madem SGK'ya borcunuz var festivallere neden milyonlar harcayıp, teknelerle turlar atıyorsunuz?” dedi.

Belediyeye dava açtılar!

Site sakinleri yürütmenin durdurulması için mahkemeye başvurdu. Dilekçede şu ifadelere yer verildi; “İhaleye konu taşınmaz Basın Kent-3 1987'de yapılmıştır. Bu site yapıldığından beri bu taşınmaz çocuk parkı olarak ayrılmış olup bu amaçla kullanılmaktadır. Belediyenin internet sitesinde dahi "Basınkent Sokak Parkı" olarak kayıtlıdır. 37 yıldır zaten çocuk parkı olarak kullanılan bir alanın, bölge halkının ihtiyacı çocuk parkı olduğu halde bu parkın kapatılarak konut alanı olarak ihale edilmesinin kamu yararı ve hizmet gereklerine uygun olmadığı açıktır.”

Çocuklar eylem yaptı

Celaliye Basın Kent-3 site sakinleri, sosyalleştikleri tek sosyal donatı alanını satışa çıkaran belediyeyi parkın içerisinde protesto ettiler. Çocuklarda paklarının kaldırılmamasını istedi.


İşte satışa çıkarılan yerler:

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin 6 Haziran 2024 tarihli oturumunda, belli tarihlerde imar planları değiştirilerek konut alanına çevrilen 10 taşınmaz için satış kararı alındı. Önce planları değiştirilip sonra da satışa çıkarılan yerler şunlar: Alkent 2000 Mahallesi, 3.021,03 metrekare yüzölçümlü 165 ada 1 parsel, Bahçelievler Mahallesi, 1.532,64 metrekare yüzölçümlü 187 ada 8 parsel, Bahçelievler Mahallesi, 507,23 metrekare yüzölçümlü 189 ada 6 parsel, Celaliye Mahallesi, 539,74 metrekare yüzölçümlü 845 ada 23 parsel, Celaliye Mahallesi, 456,52 metrekare yüzölçümlü 846 ada 23 parsel, Güzelce Mahallesi, 522,12 metrekare yüzölçümlü 241 ada 7 parsel, Güzelce Mahallesi, 364,47 metrekare yüzölçümlü 262 ada 2 parsel, Hürriyet Mahallesi, 568,81 metrekare yüzölçümlü 194 ada 20 parsel, Hürriyet Mahallesi, 322,61 metrekare yüzölçümlü 661 ada 25 parsel, Kamiloba Mahallesi, 1.000,00 m² yüzölçümlü 340 ada 12 parsel sayılı taşınmazların satışı için Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’e yetki verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri