Bu katliama onay vermeyin!

Adalar Hayvan Hakları Savunucuları, Yerel Hayvan Koruma Görevlileri, TBMM'ye sunulan sokak hayvanlarına ilişkin teklife tepki gösterdi.

TAYLAN DAŞDÖĞEN- Adalar Hayvan Hakları Savunucuları, Yerel Hayvan Koruma Görevlileri, TBM'de görüşülmekte olan sokak hayvanlarına ilişkin teklifi protesto etti. Grup tarafından yapılan açıklamada, “Neden “Katliam Yasası Teklifi” diyoruz? Bu teklif ile birlikte “hayvan ötanazisi” dedikleri ancak gerçekte cinayetten ibaret bir durumu yasalaştırmak istiyorlar. “Saldırgan hayvan”, “bulaşıcı hastalık” gibi son derece muğlak ifadeler kullanılmış. Hayvanları toplu bir biçimde bakımevlerinde hapsedince bulaşıcı hastalık kapmayacak hayvan mı kalacak? Zaten asıl niyetleri teklif gerekçesinde açıkça yazmakta. Ne yazmışlar biliyor musunuz? Aynen alıntı ile söylüyorum: Hiçbir farklı gerekçe aranmaksızın sadece sayıyı azaltmak üzere belirtilen usullerde ötanazi işleminin yapılması uygun bulunmaktadır. Madem sayıyı azaltmak istiyordunuz da 20 yıldır mevcut kanunda öngörülen kısırlaştırmayı neden yapmadınız? Tarım Komisyonu başkanı Vahit Kirişçi, Anadolu Ajansı’na verdiği röportajda ötanazi kararını merkezi idarenin değil yerel yönetimlerin vereceğini söylüyor. O halde aynı durumda olan köpeklere A belediyesinde ayrı, B belediyesinde ayrı işlem mi uygulanacak? Siz şimdi buna yasa, buraya da hukuk devleti mi diyorsunuz?” diye soruldu.

Seferberlik başlatın

Açıklamada, “20 yıldır görevini yerine getirmeyenler, mevcut düzenlemeyi uygulamayan ve uygulatmayanlar herhangi bir utanç duymadan, konuyla hiçbir alakaları yokmuş gibi şimdi köpek nüfusundan yakınarak güya çözüm diye öldürmeyi işaret ediyor. Öldürmeyi işaret ederken aklına hayvan üretimini ve ticaretini yasaklamak gelmiyor. Bizlere de 'Elinizi taşın altına koyun.' diyor. Bizim ellerimiz taşların altında, paramparça oldu. Asıl siz görevinizi layıkı ile yerine getirin. Elinizi taşın altına koyun ve Türkiye çapında bir kısırlaştırma seferberliği başlatın. Bu defa da 2028 yılına ötelemeye çalıştığınız bakımevlerinin kuruluş sürecini hızlandırın. Yeterli personel alın ve personelleri eğitin. Mevcut yasada var olan ancak hiçbir şekilde uygulamadığınız rehabilitasyon sürecini, hayvan davranış uzmanlarının desteğini alarak işletin. Sanki bizlerin hiç aklına gelmemiş gibi şimdilerde ağzınıza pelesenk ettiğiniz sahiplendirme için kitlesel yuva bulma kampanyaları organize edin. Adalar ilçesinden komisyondaki vekillere çağrıda bulunuyoruz: Bu katliama onay vererek adınızı lekelemeyin. Kısırlaştır, aşıla, yerinde yaşat” çağrısı yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Gümüşhane'yi sağanak ve fırtına vurdu: Çatılar uçtu, yollar ve tarım arazileri sular altında kaldı
İstanbul'da trafikte tartışma büyüdü: Takip edilip 3 kişi tarafından öldüresiye dövüldü
Darbedilen damadın yakınları gelinin evini basıp camlarını kırdı: 2 kuzeni yaralayıp kaçtı

Manşet Haber Haberleri