Bu kadar yemeği kime yedirdiniz?

Faaliyet raporunun görüşüldüğü Avcılar Belediye Meclisi'nde konuşma süresi tartışma çıkardı, AK Partililer toplantıyı terk etti. Başkan Handan Toprak’ın konuşmasının ardından toplantıya katılan AK Partililer sert eleştirilerde bulundu. Faaliyet kitapçığının fotoğraflarla süslendiğini belirten ve “Çok laf yalansız” olmaz diyen AK Partili Mehmet Özgür, “Avcılar’da 1 milyon 522 bin adet yemek dağıtılmış. Avcılar’ın nüfusu ise sadece 438 bin. Üç katından fazla nasıl yemek dağıttınız?” diye sordu

Nisan ayının ilk meclis toplantısını gerçekleştiren Avcılar Belediyesi'nde uzun süre gündemden düşmeyecek tartışmalar yaşandı. Faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıda AK Partililer ve CHP'liler arasında sık sık gerginlik meydana gelirken, meclise başkanlık eden Mahir Doğan, tansiyonu düşürmekte oldukça güçlük çekti. AK Parti Avcılar İlçe Başkanlığı'na aday gösterilen meclis üyesi Yaşar Karaarslan'ın katılmadığı toplantı başlar başlamaz tartışmalara sahne oldu. Faaliyet raporuyla ilgili yapılacak konuşmalara dair AK Parti Grubu; “Grup başkanvekilimizin haricinde üç meclis üyesi arkadaşımızın da konuşmasını talep ediyoruz” teklifinde bulundu. AK Parti'nin bu talebi CHP Grubu tarafından kabul edilmedi. Konuşmaların uzun tutulmasının ve çok sayıda ismin konuşmasının süre anlamında sıkıntı yaratacağını belirten CHP'liler, AK Partililer'in büyük tepkisiyle karşılaştı.
 

AK Partililer meclisi terk etti


Konuşma süreleri üzerinden başlayan tartışmanın ardından faaliyet raporuna ilişkin bilgi vermek için kürsüye çıkan Belediye Başkanı Handan Toprak ise hiç beklemediği bir şokla karşılaştı. AK Parti Grubu, Toprak'ın kürsüye çıkması üzerine meclisi terk ederken sadece AK Partili Ali Rıza Aydın, meclis salonunda kaldı.

Toprak; çok hizmet ettik


Faaliyet raporuna ilişkin konuşan Belediye Başkanı Handan Toprak şimdiye kadar Avcılar'da çok sayıda hizmete imza attıklarını belirterek bu yöndeki çalışmalarına kararlılık içerisinde devam edeceklerini söyledi. Avcılar'ın Türkiye'nin en iyi on dokuzuncu ilçesi olduğunu söyleyen Toprak, “Bu başarının arkasında tabii ki de bizim önce insan felsefesine sahip belediyecilik anlayışımızın yarattığı olumlu bir etki var. Biz hizmetlerimizi yaparken insan odaklı bir yaklaşım sergiliyoruz. 2017 yılı Faaliyet Raporumuz incelendiğinde de bunu ayrıntısına kadar herkes görecektir. Biz kendi işimizi kendimiz görmek istiyoruz. Mümkünse bütün hizmetlerimizi kendi personelimiz üzerinden yerine getirererek hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Şeffaf olun çekinmeyin


Toprak'ın faaliyet raporuna ilişkin konuşmasının ardından tekrar meclis salonuna gelen AK Partililer tepkilerini sürdürmeye devam etti. AK Partili Mustafa Akot, Avcılar Belediyesi'nin şeffaf ve gerçekçi olmadığını belirterek konuşma süreleriyle ilgili taleplerinin geri çevrilmesini eleştirdi. Akot, “Öncelikle usül konusunda konuşmak isterim. Buradaki arkadaşlarımız faaliyet raporuyla ilgili konuşmak istedi. Zaten kanunda da bu konuda bir süre sınırlaması yok. Bütün toplantılarda mümkün olduğu kadar yani 1 yıllık bir faaliyet raporunun görüşüldüğü bir toplantıda belediye işlerinin görüşüldüğü bir toplantıda hesap verebilirlik ve şeffaflık anlamında konuşulma talebi varsa buna uyulmalı. Belediye Başkanı uzun uzun bir konuşma yaptı. Ama keşke bu konuda bizlere de bir sınırlandırma yapılmasaydı. Keşke çekinmeseydiniz ve şeffaf olsaydınız” dedi.

Bizi de halk seçti Hasan Bey!


Mustafa Akot'un ardından meclis kürsüsüne gelerek konuşan CHP'li Hasan Toğay ise AK Partililerin davranışlarını eleştirdi. AK Parti Grubu'nun meclisi terk etmesinin hiç hoş bir davranış olmadığını anlatan Toğay, “2017 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü bugünde kendi faaliyetleriyle burada olan ve halk tarafından seçilen belediye başkanımızın konuşmasına bile tahammül edememek, dinlememek, etik bir davranış değildir” dedi. Toğay'ın bu sözlerine tepki gösteren AK Partili Süleyman Çelik, “Meclis üyelerini de halk seçiyor Hasan Bey. Bunu da söylerseniz iyi edersiniz” dedi. Çelik'in bu sözlerine kayıtsız kalmayan Toğay ise “Doğrudur meclis üyelerini de halk seçer” ifadesini kullandı.

Bırakın konuşalım


CHP'li Toğay'ın ardından konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Özgür faaliyet raporuna ilişkin ağır eleştirilerde bulundu. Raporda bol bol fotoğraflara yer verildiğinden dem vuran Özgür, “Söylemek istemiyorum ama bir laf var; çok laf yalansız olmaz diye. Bu da öyle bir şey” dedi. Özgür'ün bu konuşması meclis başkanı Mahir Doğan tarafından sık sık kesilirken, Özgür de ciddi tepki gösterdi. Özgür, “Burada faaliyet raporuna ilişkin konuşun deyip duruyorsunuz konuşacağız da bırakın konuşalım” dedi.

Elinizden geleni yapıyorsunuz


Konuşması boyunca sık sık Mahir Doğan tarafından, “Faaliyet raporuyla ilgili konuşmuyorsunuz. Burada alakasız konulardan bahsediyorsunuz. Faaliyet raporuyla ilgili konuşmayacaksanız konuşmayın” şeklinde tepkisiyle karşılaşan Özgür ise “Bizi konuşturmamak için elimizden geleni yapıyorsunuz. 1 yıllık faaliyet raporunu şurada 10 dakikalık bir konuşmaya sığdırmamı bekliyor, söylediğim hiçbir şeye de tahammül edemiyorsunuz. Söyleyeceklerim herhalde suç unsuru taşıyor o yüzden konuşmamı istemiyorsunuz” diye bağırdı.

Handan Toprak'ı tebrik ederim


Belediye Başkanı Toprak'a yönelik eleştirilerini de sürdüren Özgür şu ifadeleri kullandı: “Belediye Başkanı bu kürsüye çıkıyor 'ben garibanlara yemek dağıttım' diyor. 1 milyon 522 bin adet yemek dağıtılmış. Avcılar'ın nüfusu ise sadece 438 bin. Üç katından fazla nasıl yemek dağıttınız? Çok merak ediyorum. Bir de geçen yıl Ramazan ayında 12 bin kişiyi Konya başta olmak üzere çeşitli şehirlere götürüp gezdirmişsiniz. Valla helal olsun. Başkanı tebrik ederim. Ben belediye başkanı olsam bunu yapamazdım.” Mehmet Özgür'ün ifadelerini “alaycı” bulan Meclis Başkanı Doğan ise “Sizi bir kere daha uyarmak zorundayım” tepkisini gösterdi.

Her şeye itiraz ediyorsunuz


Doğan'ın sık sık sözlerini kesmesine sinirlenen Mehmet Özgür en sonunda deyim yerindeyse patladı. “Her şeye itiraz ediyorsunuz, her konuşmamı kesiyorsunuz. Ne dememi bekliyorsunuz anlamadım” diyen Özgür, “Avcılar Belediyesi bugün üçüncü kişilerden yakıt almaya başladı. Vay bunların haline. İki de bir sözüm kesiliyor. Bugün gördük ki gerçekler çok acı. Faaliyet demek ben bunları yaptım ettim diye övünerek anlatırsınız. Açmadığınız bir huzurevini buradaki gibi 2013'ten beri dile getirmezsiniz. Huzurevinin duvarları bile dökülüyor. Acı duyduğum bir şey var biz meclis üyesiyiz ilçe yöneticisiyiz ama biz burada bunları söylerken vebal altında kalmamaktan söz ediyoruz. Bu çok ağırdır. Gerçekleri söylemek için mücadele ediyoruz ama sesisimizi kısmaya çalışıyorlar” dedi.

Burası siyaset kürsüsü değil


AK Partili Özgür'ün açıklamalarına bir tepki de Başkan Toprak'tan geldi. “Burası siyaset kürsüsü değil” diyen Toprak, Özgür'ü siyaset yapmaması için uyardı. Toprak'ın eleştirilerine de yanıt veren Özgür, “Ben kimseyi karalamadım kimseye hakaret etmedim zaten öyle olsa başkan bizi mahkemeye verirdi değil mi? Niye tahammül edemiyorsunuz?” diye sordu. Özgür'ün bu açıklamaları sonrası tansiyon bir hayli yükselirken, CHP Grubu da sert ifadelerle Özgür'e yüklendi.

Yeter Allah aşkına!


Bitmek bilmeyen tartışmalar eşliğinde devam eden meclis toplantısında CHP'li Zafer Polat'ın konuşması da AK Partililer tarafından tepki gördü. “İBB, özellikle CHP'li olan belediyelere ciddi olarak destek vermiyor” diyen Polat'ın bu açıklaması üzerine AK Parti sıraları ayaklandı. AK Partili Nuran Kırlak, Polat'ın açıklamaları sonrası tepki göstererek meclis başkanlığını yürüten Doğan'a, “Genel siyaset konuşuyorsunuz konuşmayın. Madem siz de faaliyet raporuyla ilgili konuşun. Sayın başkan hadi müdahale etsene. Adam burada konuşuyor İBB'yi anlatıyor. Böyle bir rezillik olur mu?” diye bağırdı. Ardı ardına süren tartışmalardan bunalan Doğan ise, “Yeter artık Allah aşkına ya bir sakin olun kardeşim. Haddinizi bilin” diyerek meclis üyelerine sükunet çağrısı yaptı.

Önce işçilerin maaşını öde


Sürekli olarak devam eden tartışmalara sahne olan meclis toplantısında en sert polemik ise AK Partili Süleyman Çelik ve Belediye Başkanı Handan Toprak arasında yaşandı. CHP Grubu'nun ve Toprak'ın, AK Partilileri hedef alan açıklamaları sonrası sinirlendiği görülen Çelik, Toprak'a seslenerek, “Yeter başkan yeter. Sen git işçilerin maaşını öde burada ne anlatıyorsunuz? Okulllara yaptırdığınız boya badanadan bahsetmeyin. Ben o boya badanayı bir inşaatta kullanıyorum” dedi. Çelik'in bu tepkisi üzerine tartışmalar iyice alevlendi. CHP ve AK Parti sıraları ayaklanırken, mecliste uzun süre sükunet sağlanamadı. Yakup Tezcan

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri