Birinin öz oğlu birinin yeğeni

CHP'li Battal İlgezdi'nin yeğeni ile AK Partili Necmi Kadıoğlu'nun oğlunun ortak olduğu ve yaptıkları bir imar yolsuzluğunun müfettiş raporlarına yansıdığı ortaya çıktı. Bu durumun da iki eski belediye başkanının kaderini belirlediği iddia edildi

Görevden uzaklaştırılan CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile görevinden istifa eden AK Partili Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun ortak bir noktası gün yüzüne çıktı. Müfettiş raporlarında imar yolsuzluğu olarak geçen ve adli makamlara yansıyan Ataşehir'deki 1918 ada 2 nolu parselde yükselen inşaatın müteahhitleri CHP'li Battal İlgezdi'nin yeğeni Özkan Kınalı ile AK Partili Necmi Kadıoğlu'nun oğlu Halil İbrahim Kadıoğlu çıktı. Arsa sahipleri ise İlgezdi'nin eniştesi ile bacanağı... 
Sağlık sorunu nedeniyle apar topar istifa ettiğini açıklayan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun, Ataşehir'deki imar yolsuzluğundan dolayı da topun ağzına konduğu ve "Derhal istifa et" denilerek görevden el çektirildiği iddia edildi. Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılmasında da bu olayın işleme konulduğu öğrenildi.

Konut alanı özel okul alanı oldu
Gazetemizin ulaştığı belgelere göre Kadıoğlu'nun oğlu Halil İbrahim Kadıoğlu ile CHP'li eski Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin yeğeni ve aynı zamanda ortağı olan Özkan Kınalı, Erguvan Teknik Grup İnşaat Anonim Şirketi adlı firmayı kurdu. İkili, İlgezdi'nin eniştesi Nurettin Şahin ve bacanağı Özer Çetin Şenyurt'un sahip olduğu 1918 ada 2 nolu parselde yükselecek inşaat için önce el sıkıştı, ardından da plan gereği 1+1 daire yapılması gereken alanda, dava konusu edilecek özel okul yapımı için CHP'li belediyeden ruhsat aldı.



Müfettiş raporuna girdi
Yasalara aykırı bir şekilde bitirilen özel okul inşaatındaki usulsüzlükler, müfettişlerin de gözünden kaçmadı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal ilgezdi'nin görevden alınması dosyasına, bu işlem de dahil edildi. CHP'li eski başkan İlgezdi'nin, yeğeni, eniştesi ve bacanağının karıştığı imar yolsuzluğuna, AK Partili eski başkan Kadıoğlu'nun oğlu Halil İbrahim Kadıoğlu'nun adının da karışması, hükümet ve AK Partili yetkilileri harekete geçirdi. İlgezdi, İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılırken, Kadıoğlu ise Erdoğan'ın talimatıyla istifa etmek zorunda kaldı. AK Partili Necmi Kadıoğlu'nun sağlık sorunu nedeniyle istifa ettiğini açıklaması kamuoyunda ikna edici bir karşılık bulmazken, asıl gerekçenin adının karıştığı çok sayıdaki imar yolsuzluğundan kaynaklandığı görüşü oldukça ağır basıyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Manşet Haber Haberleri