Bir annenin acı feryadı! Otizmli öğrenci mezuniyet törenine alınmadı

Bakırköy'de bulunan Mustafa Pars Anaokulu'nda kaynaştırma öğrencisi olan Asil Ahmet Kurt isimli otizmli öğrencinin mezuniyet töreninde öğretmenleri tarafından ayrımcılığa maruz kalarak törende sahneye çağrılmadığı, kutlamaya dahil edilmediği iddia edildi.

Bakırköy'de bulunan Mustafa Pars Anaokulu'nda kaynaştırma öğrencisi olan Asil Ahmet Kurt isimli otizmli öğrencinin mezuniyet töreninde öğretmenleri tarafından ayrımcılığa maruz kalarak törende sahneye çağrılmadığı ve kutlamaya dahil edilmediği iddia edildi. Anne Ezgi Desovalı, “Yaşadığım hayal kırıklığıyla, mutluluk gözyaşlarım bir anda donakaldı” dedi

NE İSMİ ANONS EDİLDİ NE DE FOTOĞRAFI EKRANDA YER ALDI

Bakırköy'de, İncirli Kartaltepe Mahallesi'nde bulunan Mustafa Pars Anaokulu'nda kaynaştırma öğrencisi olan otizmli Asil Ahmet Kurt'un, öğretmenleri tarafından mezuniyet gününde ayrımcılığa maruz kaldığı iddia edildi. Anne Ezgi Desovalı'nın sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüler, kısa sürede kamuoyunun gündemine geldi. İddiaya göre, anaokulu öğretmenleri, düzenlenen mezuniyet kutlamasında Asil Ahmet'i dışlayarak sahnedeki kutlamaya dahil etmedi. Diğer öğrenciler sahneye çağrıldığında isimleri okunup, sahnedeki ekrana fotoğrafları yansıtılırken, Asil Ahmet'in ne ismi anons edildi ne de fotoğrafı ekranda yer aldı.

ARTIK DAYANAMIYORUM ÖZEL ÇOCUKLARIN YOK SAYILMASINA

Oğlunun maruz kaldığı ayrımcılığa isyan eden anne Ezgi Desovalı, mezuniyet kutlamasının yapıldığı salonun en arka tarafında oğluyla birlikte dans ettiği anları paylaşarak, destek beklediğini belirtti. Oğlunun okulla kaynaşması için tüm sene savaş verdiklerini dile getiren Desovalı, “Bugün mutlu mutlu mezuniyetine gittik. Ancak anladım ki tüm sene oğlumun ismi bile öğrenilememiş. Fark ettiğim anda oğlum için gururlanıp ağlarken, yaşadığım hayal kırıklığıyla, mutluluk gözyaşlarım bir anda donakalmamla sonuçlandı. Bıktım artık başkalaştırılmaktan. Artık dayanamıyorum yok sayılmasına özel çocukların" tepkisini gösterdi.

MECBURSUNUZ; KABUL EDECEKSİNİZ

Bakanlık ilgili okul hakkında soruşturma başlatırken anne Ezgi Desovalı, “Her şeye rağmen oğlunun kep atma törenine heyecanla giden anneden geri kalan bu. Kabul edeceksiniz, mecbursunuz buna. Edeceksiniz, ettireceğiz” ifadelerini kullandı. Okuldan yapılan açıklamada ise olayın kamuoyuna yansıtıldığı gibi olmadığını savundu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Termometreler 45,5 dereceyi gösterdi: KKTC'de sıcaklık rekoru kırıldı
TRT 'yayın politikamıza ters' demişti: O habere erişim engeli getirildi

Manşet Haber Haberleri