Bıçak sırtı!

64 milyon seçmen cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için sandık başına gitti. Yurt içi oyların yüzde 97'si, yurt dışı oyların ise yüzde 40'ı sayıldı.

64 milyon seçmen cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için sandık başına gitti. Yurt içi oyların yüzde 97'si, yurt dışı oyların ise yüzde 40'ı sayıldı. Sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde yüzde 49.36 oya ulaşırken Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 45.1'de kaldı. Erdoğan, “Henüz kesin sonuçlar belli olmamakla beraber, açık ara önde bulunuyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu ise “Bu seçimi ikinci turda mutlaka ama mutlaka kazanacağız. Herkes bunu görecek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandıkların yüzde 97'si açıldı. Kesinleşmeyen sonuçlara göre Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.36, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 25.1 oy aldı. ATA İttifakı adayı Sinan Oğan ise yüzde 5.26 oyda kaldı. Milletvekilliği seçimlerinde ise Cumhur İttifakı yüzde 49.61 oy alarak 322 milletvekili çıkarmaya hak kazandı. Millet İttifakı ise yüzde 35.19 oyla 211 milletvekili sayısını yakaladı. Emek ve Özgürlük İttifakı da milletvekilliği seçimlerinde yüzde 10.40 oy aldı. Kesinleşmeyen sonuçlara göre 66 milletvekili çıkarmaya hak kazandı. Ata İttifakı ise 2.39 oy oranında kaldı.

MİLLİ İRADENİN BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİ VAR
Erdoğan sandıkların yüzde 97'si açılmışken AK Parti Genel Merkezi'nde balkon konuşması yaptı. Alanı dolduran binlerce kişiye seslenen Erdoğan, “Ülkemiz 14 Mayıs seçimleriyle bir demokrasi şölenini daha alnının akıyla tamamlamıştır. Henüz kesin sonuçlar belli olmamakla beraber, açık ara önde bulunuyoruz. Tabi biz fersah fersah geride olduklarını kendilerinin de bildiği bir tabloyu 'öndeyiz' diye bir kez daha, muhtemelen son kez kandırmaya çalışanlardan değiliz” dedi. Erdoğan, “Seçimin ilk turda bitip bitmediğini henüz bilmiyoruz. Milletimiz tercihini ikinci tura kalmasından yana yaptıysa onun da başımızın üzerinde yeri var” diye konuştu.

BU SEÇİMİ İKİNCİ TURDA MUTLAKA KAZANACAĞIZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın balkon konuşmasının ardından Millet İttifakı liderleriyle kameralar karşısına geşen Kemal Kılıçdaroğlu, “Hiç kimse bir oldubittiye heveslenmesin. Seçim balkonda kazanılmaz. Bu seçimi ikinci turda mutlaka ama mutlaka kazanacağız” dedi. Oy kullananlara teşekkür eden Kılıçdaroğlu, “Erdoğan bütün iftira ve hakaretlerine rağmen beklediği sonucu alamamıştır. Milletimiz seçim diyorsa başımız üstüne. Erdoğan beklediği güven oyunu alamamıştır. Biz önümüzdeki 15 gün boyunca Türkiye için her türlü mücadeleyi yapacağız. Mutlaka ve mutlaka kazanacağız ve bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz” açıklamasını yaptı.

TERÖRLE ARASINA MESAFE KOYMASI ŞART
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Yüzde 5.25 oy alarak büyük bir çıkış yakalayan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, kilit isim pozisyonuna geldi. Çok kısıtlı imkanlarla seçime girdiklerini ve ittifaklarının yok sayıldığını belirten Oğan, “Eğer ikinci turda bizim desteğimize ihtiyaç duyan birisi olursa önce terörle arasına mesafe koymak zorunda” dedi. 2. tur için görüşme şartlarını sıralayan Oğan, “Bizim takınacağımız tavır kesinlikle istişareden yana olacaktır. Terör örgütlerinin siyasi uzantısına mesafe koymak zorunda. Bizim zaten siyasete girdiğim günden bu yana söylediğimiz şeyler; hiç değişiklik olmadı. Terör örgütüyle arasına mesafe koymayan bize gelmesin" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri