Başkaldırı değil haklı bir sitem!

Yerel seçimlere kısa bir süre kala, CHP’nin İstanbul aday adaylarından Gürsel Tekin, “Uysalım ama koyun değilim” çıkışına net bir açıklama daha getirdi. Mesajının bir başkaldırı işareti olarak algılanmasına itiraz eden Tekin, “Haklı bir sitemimdir” diye konuştu.

Damga’nın süreçle ilgili sorularına yanıt veren İBB Başkan aday adaylarından CHP’li Gürsel Tekin, “İstanbul özel bir yer. Demokrasinin ve iktidarın yolu İstanbul’dan geçiyor. O yüzden burada duygusallığa yer yok. İstanbul’u hangi arkadaşımızla kazanacaksak onunla yola çıkmalıyız. Ama araştırmalara göre mevcut 14 CHP’li ilçe belediyesine ilaveten 11 ilçe belediyesi daha benim aday gösterilmemle kazanılıyor. Bu sonuca yıllardan beri yaptığımız çalışmalarla vardık” şeklinde sözler sarf etti. Tekin, son günlerde gündeme düşürdüğü "Uysalım ama koyun değilim" çıkışının ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik bir başkaldırı olmadığını, kardeşlik hukuku çerçevesinde haklı bir sitem olduğunu belirtti. 

Ekrem Bey de aday adayı
CHP’nin İstanbul aday adayları arasında partiye katkı sağlamış birçok isim olduğu halde dışarıdan isimlerin teleffuz edilerek kendilerinin yok sayılmasını doğru bulmadığını kaydeden CHP’li Tekin, "Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ekrem İmamoğlu adını öne çıkarmasından ve İmamoğlu’nun 39 ilçe başkanıyla buluşmasından rahatsız mısınız” sorusuna ise "Değilim. Benim karşı olduğum, diğer aday adaylarının yok sayılması. Ben de bugün kahvaltıda arkadaşlarımla bir araya geleceğim. Bu gayet normal. Ekrem bey de aday adayı bir arkadaşımız” diye konuştu. 

Diğer adaylara haksızlık
"Ancak bir ilçe belediye başkanı çıkar da kendisini PM ya da MYK üyesi yerine koyarak bir açıklamada bulunursa, bu şık da olmaz, etik de olmaz" diyerek rahatsızlığını dile getiren Gürsel Tekin, "Bu durum diğer aday adaylarına yapılan bir haksızlık olur" açıklamasını yaptı. İstanbul adayının belirlenmesinde lobicilerin ve işadamlarının Kılıçdaroğlu’na baskı yaptığı yönündeki açıklamalara ise itiraz eden Tekin, “Bunlar rivayetten ibaret kalır” ifadelerini kullandı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri