Başakşehir Sular Vadisi'nde İBB'ye ait alan 4 yılın sonunda geri alındı

AK Parti döneminde bir şirkete kiralanan Başakşehir Sular Vadisi’ndeki İBB’ye ait 20 bin metrekarelik alan KİPTAŞ’ın 4 yıllık hukuk mücadelesi sonunda tahliye edilerek geri alındı.

AK Parti döneminde bir şirkete kiralanan Başakşehir Sular Vadisi’ndeki İBB’ye ait 20 bin metrekarelik alan KİPTAŞ’ın 4 yıllık hukuk mücadelesi sonunda tahliye edilerek geri alındı. Ekrem İmamoğlu, “Doğru dürüst bir kirası yok. Hatta neredeyse kirasız veriliyor. İştiraklerin üzerinden yapılıyor bütün bu iş” diyerek arazinin peşkeş çekildiğini söyledi.

İBB iştiraki KİPTAŞ, geçmiş yönetim tarafından, Başakşehir’de sosyal donatı alanı olarak kullandırılması gerekirken, kullanım amacı ve iznine aykırı olarak özel eğitim kurumu şeklinde hizmet veren alanın hukuk mücadelesini kazandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşık 4 yıl süren hukuk mücadelesinin ardından yeniden kamusal kullanıma kazandırılması planlanan ve tahliye edilirken tahrip edilerek bırakılan eski Petek Eğitim Kurumları'nın bulunduğu alanda incelemelerde bulundu. İmamoğlu’na alan ile ilgili bilgi veren KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt “İktidarın sorunları olduğu için, başka bir gruba devrettiriyorlar. Biz de bu göreve gelince, buranın amacı dışında kullanıldığını gördük. Kullanıldığı fonksiyonda bile, almamız gereken kiranın çok altında bir kira aldığımızı tespit ettik. Yaklaşık 4 yıl sürdü bu mücadelemiz. 1 ay önce de tahliye süreçlerine başladık. Gelir olarak zaten İBB'ye kaynak olacak. Biz burayı, hızlıca kamuya açık bir sosyal tesis haline getireceğiz” dedi.

Aklımız almıyor

İmamoğlu da “Geçmişte, hani ‘ne istediniz de vermedik’ diye tarifledikleri anlayışlara ya da kurumlardan birine verilen bu alan, daha sonra bir şekilde, bizim aklımızın mantığımızın almayacağı ya da ‘böyle bir şey de yapılır mı’ diye düşünemeyeceğimiz bir biçimde, hülle gibi, muhtelif yerlerde de harekete geçirdikleri, ‘bu kurum lekeli, başka bir kuruma aktaralım ve orada işlerimizi yürütelim’ anlayışıyla süreçler yapılmış. 20 bin metrekare arsa büyüklüğü olan, 10 bin metrekarenin üzerinde yaklaşık eğitim alanlarının bulunduğu, bugün 1 metrekaresi artık 30-40 bin liraları bulduğunu düşündüğümüzde, yani bunun neredeyse 300, 400 milyon sadece yapım imalatı ya da maliyeti olduğu, altında arsasını kattığınızda, çünkü peşkeş çekiliyor. Doğru dürüst bir kirası yok. Hatta neredeyse kirasız veriliyor ve bunlar, iştiraklerin üzerinden yapılıyor bütün bu iş” diye konuştu.

Mücadele sürüyor

İmamoğlu, bu şekilde KİPTAŞ’ın 7 noktada daha hukuki mücadelesinin sürdüğünü belirterek inceleme yapılan alanın arkasındaki 140 öğrencilik yurt binasını da geri almak için mücadele ettiklerini söyledi. İmamoğlu, “Ben, ‘İstanbul muhafızlığı’ derken, aslında o kadar kutsal bir şey tarifliyorum ki. Bakınız; şurada 10 bin metrekarelik kapalı alandan bahsediyorum. Allah yukarıda şahittir ki, şurada bir kulübe göstersinler, bir güvenlik kulübesini Ekrem İmamoğlu, 5 buçuk senede birine vermiş mi? Onun için muhafızlığın ne olduğunu, biz bunlara göstereceğiz. Bu konuda tavizimiz yok. Hukukun, kamu malının, mülkünün korunmasının, bir düzenin dönüştürme hikayesinin ve mücadelesinin aslında çok net özetidir burada yapılan iş ve işlem. Burada Başakşehir'in çocuklarına, gençlerine, amasız, fakatsız, birinin tezgahından geçerek değil, bu milletin tedrisatından, bu memleketin, bu devletin tedrisatından geçen eğitimler alsınlar diye, doğayla buluşsunlar diye, insanlar bir araya gelsinler diye, hizmetlerimizi başlatacağız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri