Bakırköy'ün hurdasına göz diktiler!

Bülent Kerimoğlu döneminde Bakırköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde vardiya amiri olarak görev yapan Murat Ç.'nin çıkma ev, hurda ve dönüşüm malzemelerini toplayarak haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle şikayet edildiği ortaya çıkmıştı.

Bülent Kerimoğlu döneminde Bakırköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde vardiya amiri olarak görev yapan Murat Ç.'nin çıkma ev, hurda ve dönüşüm malzemelerini toplayarak haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle şikayet edildiği ortaya çıkmıştı. Kaymakamlığın hakkında ön inceleme yaptığı ve soruşturma izni verdiği Murat Ç.'nin hala Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde amir olarak görev yapması dikkat çekti


BAKIRKÖY KAYMAKAMLIĞI SORUŞTURMA İZNİ VERDİ

Belediye başkanlığı boyunca eleştirilerin odağında olan Bülent Kerimoğlu döneminde patlak veren skandal, yeniden tartışmaya neden oldu. 2023 yılında CİMER'e yapılan müracatta Bakırköy Belediyesi'nin kadrolu olan ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde vardiya amiri olarak görev yapan Murat Ç.'nin çıkma ev, hurda ve dönüşüm malzemelerini toplayarak, haksız kazanç elde ettiği belirtildi. CİMER'e yapılan şikayet üzerine Bakırköy Kaymakamlığı harekete geçti. Hazırlanan ön inceleme dosyasında ilgili amir hakkında ortaya atılan iddiaların doğru olduğu belirtildi. Dosya doğrultusunda Murat Ç. hakkında soruşturma izni veren Kaymakamlık, konuyu yargıya taşıdı.


VARDİYA AMİRİNİN İTİRAZINI İDARE MAHKEMESİ REDDETTİ

Bakırköy Kaymakamlığı tarafından soruşturma izninin verilmesinin ardından, Murat Ç., İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak karara itiraz etti. İtiraz talebini inceleyen Birinci İdari Dava Dairesi, Kaymakamlığın ön inceleme raporunu tetkik ederek, soruşturma izni verilen ilgili hakkında ceza soruşturması açılması için yeterli bilgi ve belgenin dosyada mevcut olduğuna karar verdi. Murat Ç'nin soruşturma izninin kaldırılması talebi reddedildi. Dosya, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Bakırköy Belediye Başkanı'nın değişmesine rağmen, soruşturma izni verilen ilgili amirin aynı görevine devam etmesi dikkat çekti.

KERİMOĞLU BAŞKAN ATADI!

Sık sık işçi eylemlerinin yaşandığı Bakırköy Belediyesi'nde dönemin Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Çalış Sen isimli bir sendika kurmuştu. Genel-İş üyesi işçileri baskıyla kendi kurduğu sendikaya üye yapmaya çalışan Kerimoğlu, Çalış-Sen'in başkanlığına da Murat Ç.'yi atamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri