Bakanlık yapmadı biz yaptık!

Beylikdüzü Belediyesi, eğitim öğretim yılı öncesi ilçedeki okullarda, bakım, onarım, peyzaj ve dezenfeksiyon işlemlerini tamamladı.

Yeni eğitim-öğretim dönemi öncesi ilçedeki devlet okullarında bakım ve onarım çalışmalarını yaptıklarını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “İlgili bakanlığın sorumluluğunda olmasına rağmen biz de üstümüze düşeni yapıyoruz” dedi. Çalık Meclis toplantısında da “Okul yerinin kamulaştırmasını, okulu ben yapacaksam Bakanlık ne yapacak? Sadece öğretmenlerin maaşlarını mı ödeyecek?” diye sormuştu

SON 5 YILDA OKULLARIMIZDA 204 BAKIM ONARIM İŞİ YAPTIK

Beylikdüzü Belediyesi, eğitim öğretim yılı öncesi ilçedeki okullarda, bakım, onarım, peyzaj ve dezenfeksiyon işlemlerini tamamladı. Belediye Çalık, son beş yılda okullara toplam 204 bakım onarım tadilat işlemi gerçekleştirdiklerini açıkladı. Okulların yeni döneme hazır olduğunu belirten Çalık, “İlgili bakanlığın sorumluluğunda olmasına rağmen biz de üstümüze düşeni yapıp, okulların sorunlarını gidermeye devam ediyoruz. Bu yaz döneminde; 4 okulumuzun konferans salonunu yeniledik, 4 okulumuzun iç cephe, 1 okulumuzun da dış cephe boyasını yaptık. Beylikdüzü’nde 63 okulumuz var, hiçbir zaman okullarımıza hayır demedik” ifadelerini kullandı.

OKULLARDAKİ TUVALETLERİN KAPISI YOK MUSLUĞU YOK!

Eylül ayı Meclis toplantısında okullarda yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Çalık,

“Bakanlık okulların bakımını onarımını yasayla yerel yönetimlere devredilebilir” çıkışını yapmıştı. “Milli Eğitim Bakanı bakanlığını yapsın” diyen Çalık, “Okul yeri kamulaştırmasını, okulu ben yapacaksam bakanlık ne yapacak? Sadece öğretmenlerin maaşlarını mı ödeyecek. Okulun boyasını badanasını kim yapacak? Temizliğini kim yapacak?” diye sormuştu. “Okullardaki tuvaletlerin kapısı yok musluğu yok” diyen Çalık, “Bakanlık bir genelge ile okul kantinlerini belediyelere devredebilir. Buna karşılık da okulun boya ve badanasını belediyeler yapsın” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Market sahiplerinin fiyat tartışması cinayetle bitti: Baba ve kızını öldürdü

Manşet Haber Haberleri