Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'nde her yer mikrop yuvası!

Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'ne ilişkin ilçe sakinlerinin şikayetleri dikkat çekiyor. Sosyal medya üzerinden hastane yönetimini eleştiren vatandaşlar; ilgisizlikten, hastanenin temiz tutulmamasından ve görevlilerden gördükleri kötü muameleden şikayetçi. Son olarak hastaneye gittiğinde gördüğü manzaraya ilişkin tepki gösteren eski CHP Avcılar Belediye Meclis üyesi Ahmet Turan Arlı, “Hastane pislik içinde, her yer mikrop yuvası, bu ne rezillik anlamadım” dedi

Son günlerde sosyal medyada Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'ne ilişkin şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Çok sayıda vatandaş hastaneye gittiğinde hiçbir yerin temiz olmadığını, görevliler tarafından kötü bir muameleyle karşılaştıklarını ve hastanenin iyi yönetilmediğini söylüyor. Sosyal medya üzerinden hastane yönetimini hedef alan vatandaşlar, kendilerine yönelik sağlıklı bir hizmetin verilmediğinin altını çiziyor. ŞikayetVar.Com sitesi dahil olmak üzere Facebook, Twitter gibi sosyal medya uygulamaları üzerinden şikayetlerini dile getiren vatandaşlara son olarak eski CHP Avcılar Belediye Meclis üyesi Ahmet Turan Arlı da katıldı. Hastaneye gittiğinde gördüğü manzara karşısında dilinin tutulduğunu söyleyen Arlı, Facebook hesabı üzerinden sert eleştirilerde bulundu.


Bu ne rezillik!

Sağlık hizmeti almak için gittiği hastanede kötü bir manzara gördüğünü anlatan Arlı, “Avcılar Devlet Hastanesi'ndeki bu başıboşluk nedir anlamadım. Hizmet almayı geçtik her yer pislik içinde, her yer mikrop yuvası bu ne rezillik anlamadım. Hijyenin olması, sağlığın olması gereken yerde pislikten geçilmiyor” dedi.

Hastane kaderine terk edilmiş
Hastanenin adete kaderine terk edilmiş halde olduğunu anlatan Arlı, “Çalışanlar ilgisiz. Kuyrukların gece, gündüz haddi hesabı yok. Ortada büyük bir beceriksizlik var” eleştirisinde bulundu. Arlı'nın bu gönderisi sonrası ilçe sakinleri de konuya ilişkin yorumlarda bulundu.


Amaçları belli

Sadece Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'nin değil birçok hastanenin aynı durumda olduğunu belirten Ali Kutbay, “Amaçları zaten buralardan memnun olmayan vatandaşların şehir hastanelerine gitmesi. Bize hasta değil müşteri gözüyle bakıyorlar” dedi. Kasım Bektaş da, “Şehir hastanelerini boşa yapmadılar. Oralara hasta garantisi verildi. Halkı devlet hastanelerinde canından bezdirip, şehir hastanelerine yönlendirmek istiyorlar” diye konuştu.


Vatandaş kimsenin umrunda değil

Avcılar'daki devlet hastanesine yönelik eleştiri yönelten bir diğer isim de Veysel Zorlu oldu. Zorlu, “Hastanede bakım yok. Temizlik elemanı eksik, sağlık görevlisi eksik, doktor eksik, güvenlik görevlisi eksik. İnsanlar perişan. Çalışanlar da mağdur, hastalar da mağdur. Vatandaş kimsenin umrunda değil. Herşeyi gördüm. Bütün eksikliklere rağmen canla, başla çalışan tüm sağlık personeline binlerce teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Poliklinikler leş gibi

Twitter üzerinden yaşadığı mağduriyeti anlatan Bülent Altaş ise Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'nin halinin içler acısı olduğunu söyledi. Altaş, “Hastanenin içinde sigara içiyorlar. Poliklinikler leş gibi sigara kokuyor. Hastanenin mobilyaları, malzemeleri sigara dumanından sapsarı olmuş. İçerisi nefes alınabilecek gibi değil” dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya da seslenen Altaş, “Lütfen buraya bir el atın” çağrısında bulundu.


Doktor bulamıyoruz

Hastanede kardiyolog ve kulak, burun, boğaz doktoru bulamadıklarını da anlatan bir vatandaş sosyal medyada şu ifadelere yer verdi; “Koskoca hastanede kardiyolog yok. Ben kalp ameliyatı olmuş bir vatandaşım. Avcılar'da oturuyorum. Kontrol için geldim. Kaydımı nörolog açtı” ifadesini kullandı.

Ek hizmet binası hala bitmedi

Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'nin 2019'da temeli atılan ek hizmet binasının inşaatı ise atıl halde duruyor. Bu duruma da tepki gösteren vatandaşlar ek hizmet binasının ne zaman biteceğine ilişkin sorular da soruyor. Uzun yıllardır Avcılar'da yaşadığını söyleyen Handan Yalçın, “2019'da burada hastanenin ek hizmet binası için temel attınız. O günden bugüne buraya tek 1 çive bile çakılmadı. Bu hastanenin inşaatı ne zaman bitecek?” diye sordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenen çok sayıda ilçe sakini, ek hizmet binasının da bir an önce bitirilmesini talep etti.

Başhekim Ulusoy eleştirilerin hedefinde

Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İbrahim Ulusoy da eleştirilerin hedefinde. 2018 yılında hastanenin başhekimi olan ve 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti Avcılar Belediye Başkan adayı olan Ulusoy, seçimleri kaybettikten sonra yeniden başhekimlik görevine geri dönmüştü. Vatandaşların en çok eleştirdiği isimler arasında yer alan Ulusoy, gelen tepkilere karşı ise sessizliğini koruyor.

ÖZEL HABER:

ANIL BODUÇ
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri