Ataköy Emlak Bank Spor Tesisleri çürümeye terk edildi

Ataköy 11. Kısım'da bulunan ve 2001 yılından beri atıl durumda olan Emlak Bank Spor Tesisleri çürümeye terk edildi. Tesisin halka açılması için imza kampanyası başlatan Ataköy Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Zuhal Kurtulan Aktepe yetkililere çağrıda bulundu

Ataköy 11. Kısım'da bulunan ve 2001 yılından beri atıl durumda olan Emlak Bank Spor Tesisleri çürümeye terk edildi. Tesisin halka açılması için imza kampanyası başlatan Ataköy Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Zuhal Kurtulan Aktepe yetkililere çağrıda bulunarak, “Yıllardır atıl bırakılan bu tesisin bakımının yapılarak tekrar halkın hizmetine sunulmasını talep ediyoruz” dedi

YETKİLİLER BÜTÜN ÇAĞRILARA RAĞMEN KILINI KIPIRDATMADI

Bakırköy Ataköy 3-4-11. Kısım Mahallesi 1194 ada, 1 parselde yer alan ve mülkiyeti Ziraat Bankası'na ait olan Emlak Bank Spor Tesisleri yaklaşık 23 yıldan beri çürümeye terk edildi. Bünyesinde 3 açık tenis kortu, açık yarı olimpik yüzme havuzu, futbol sahası, kapalı spor salonu, yönetim binası ve restoranın bulunduğu tesisin kullanıma açılması için Ataköy Doğa ve Yaşam Derneği tarafından imza kampanyası başlatıldı. Yapılan bütün çağrılara kulaklarını tıkayan yetkililer, 12 bin 633 metrekare büyüklüğündeki tesis için bugüne kadar kılını kıpırdatmadı. Uzun yıllar bölge halkına hizmet veren tesisin önünde toplanan dernek üyeleri basın açıklaması yaparak çağrılarını yineledi.

ZİRAAT BANKASI MÜLKİYETİNE GEÇTİKTEN SONRA ATIL KALDI

Milyonlarca lira değerinde olan tesisin çürümeye terk edildiğini belirten Dernek Başkanı Zuhal Kurtulan Aktepe, ilgili yerin gerekli düzenlemeler yapılarak yeniden halka açılmasını istedi. 2Topladıkları bin imzayla beraber dilekçelerini ilgili bakanlıklara yolladıklarını ifade eden Aktepe, yetkililerin duyarlı olmasını istedi. Adı geçen tesisin 2001 yılına kadar Emlak Kredi Bankası A.Ş. mülkiyetinde ve faal olduğunu belirten Aktepe, tesisin üzerinde kurulu olduğu arsanın 2001 yılında Ziraat Bankası mülkiyetine geçmesiyle işin renginin değiştiğini söyledi. Damga'ya konuşan Şehir Plancısı Asuman Yarkın Yeşilırmak ise tesisin dere yatağında kaldığını, bölgenin yerleşime uygun olmadığını ifade etti.

2017'DE YAPILAN PLAN TUTMADI!

12 bin 633 metrekare alanda kurulu tesisin planlarının, 11 Ocak 2017 tarihinde “Mesleki ve Teknik Öğretim Tesisleri” olarak değiştirildiği öğrenildi. Daha sonra tesisin bulunduğu alanın dere yatağı olduğu gerekçesiyle yeni plana itiraz edildi. İtirazlar üzerine yapılan planlar iptal edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri