AK Parti'de teşkilatlar ne olacak?

AK Parti, İstanbul'da değişimin fitilini ateşledi. 3 yıldan beri İl Başkanlığı görevini yürüten Bayram Şenocak, son dakikada aday olmayacağını açıklarken, Milli Görüş kökenli Osman Nuri Kabaktepe aday olarak açıklandı. Kabaktepe'nin adaylığı, "özüne dönüş" olarak yorumlanırken, Şenocak tarafından belirlenen ilçe teşkilatlarında radikal değişiklikler yapılması öngörülüyor

İstanbul Büykşehir Belediye Başkanlığı'nın kaybedilmesinin ardından sürekli tartışılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, son dakikada aday olmayacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzun görüşmelerin ardından belirlediği Milli Görüş kökenli Osman Nuri Kabakte'nin adaylığı ise kamuyonda "öze dönüş" olarak değerlendirildi. İmam hatip lisesi ve İlahiyat mezunu olan Kabaktepe'nin bugüne kadar AK Parti'de hiç görev almamasına rağmen aday gösterilmesi radikal değişikliğin ayak sesleri olarak yorumlandı. Ordulu olan Kabaktepe'nin AK Parti'nin en etkin kurmaylarından bir diğer Ordulu Numan Kurtulmuş'a yakın olduğu belirtildi. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İstanbul teşkilatlarındaki her türlü yapılanmayı Kurtulmuş'a bıraktığı iddia edildi.


İLÇE BAŞKANLARI GÖREVDEN ALINACAK MI?

Osman Nuri Kabaktepe'nin aday olarak belirlenmesinin ardından gözler, kongrelerini tamamlamış ilçe yönetimlerine çevrildi. Bayram Şenocak önderliğinde yeniden seçilen ilçe yönetimlerinin birçoğunda değişikliğe gidilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Özellikle 31 Mart yerel seçimlerinde ilçe başakanı olup başarısız olan ve ilçe kongresinde aday gösterilip yeniden seçilenlerin ipi çekilecek. İlçelerde yapılacak değişikler için ise acele edilmeyecek. Kabaktepe'nin en büyük avantajı AK Partili 24 ilçe belediye başkanı. Çünkü Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu başta olmak üzere birçok belediye başkanı Kabaktepe'nin adaylığına sıcak baktı. Hatta Kabaktepe'nin en büyüğk referanslarından birinin Tevfik Göksu olduğu dile getirildi.


 

KONGRE SAAT 15:00TE BAŞLAYACAK

AK Parti 7. İstanbul İl Kongresi bugün Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak. Osman Nuri Kabaktepe'nin aday olduğu kongre saat 15:00'te başlayacak. Kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

GAZETE DAMGA ÖZEL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri