Ahdim olsun ki!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul İl Kongresi'nde seçim manifestosunu açıkladı. “Ahdim olsun ki” diyerek vatandaşa söz veren Erdoğan, “Yeni dönemde Türkiye muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkacak” dedi. 24 Haziran seçimlerini milat olarak olarak nitelendiren Erdoğan, “Allah'a and olsun ki davamızı 2023'e, 2053'e ve 2071'e taşıyacağız” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul 6. Olağan İl Kongresi’nde AK Parti’nin 24 Haziran seçim manifestosunu açıkladı ve seçim startı verdi. “Ahdim olsun ki” diyerek seçim manifestosunu açıklayan Erdoğan, “Ahdim olsun ki, yeni dönemde Türkiye muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkacak. Türkiye küresel bir güç olarak dünya sahnesindeki yerini alacak. İhracattaki yükselişimiz hızlanarak devam edecek. Enerjide dışa bağımlılığımız azalacak. Yüksek teknolojili ürünlerde yerlilik oranı artacak. Yerli otomobil ve savunma sanayi alanındaki projelerimiz süratle hayata geçecek. Şehirlerimiz, kültür sanat üreten kimlikli şehirler haline gelecek. Bölge ve sektör bazlı teşviklerle istihdam artışı sağlanacak yeni fabrikaların önü açılacak” dedi.

Tüm planları bozduk
Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan kongrere yaklaşık bir saatlik konuşma yapan Erdoğan, “Milli iradesine pranga vurmak isteyenlerle mücadele ederken, onların küresel efendilerine eyvallah etmedik. Küresel düzenin haksızlıklarına karşı ‘dünya 5’ten büyüdük’ diye haykırdık. Gazze’deki Arakan’daki Suriye’deki Somali’deki Bosna’daki katliamlara karşı hem gür bir ses verdik, hem taşın altına elimizi koyduk. Mazlum Filistin halkının davasını her platformda savunduk. Davos’ta işgalcilere karşı ‘one minute’ dedik. ‘One minute’ önemli bir istasyondu. Milyonlarca muhacire hiç tereddüt etmeden kapılarımızı açtık. Evimizi ekmeğimizi paylaştık. Milletimiz ve tüm kardeşlerimiz için doğru bildiğimiz yoldan şaşmadan mücadelemize devam ettik” ifadesini kullandı. Erdoğan, “Gezi kalkışmasıyla istikrarımıza kast ettiler. Şehirlerimizi talan ettiler. Demokrasimizi hedef aldılar. 17-25 Aralık’ta devletimize sızmış ihanet şebekesiyle irademizi teslim almaya kalktılar. Ne yaptılarsa teslim olmadık. Milletin emanetini çiğnetmedik. Her zaman hakkın gücüne inandık. Cumhurbaşkanı seçilişimiz hemen ardından bölücü terör örgütlerinin düğmesine basıldı. 6-8 Ekim olaylarında 50 canımızı şehit verdik. Takvimlerin 15 Temmuz’u gösterdiği gece bu sefer tanklarla, toplarla, savaş uçaklarıyla üzerimize geldiler. Devletimizin silahlarıyla milletimizin canına kast ettiler. Türk milleti tek vücut olup kendilerine karşı geldiğinde de 251 kardeşimizi şehit ettiler. 2193 kardeşimizi yaraladılar. Bu ülkenin gördüğü en büyük ihaneti, en cesur direnişle milletimizle birlikte başarısızlığa uğrattık. Ülkemizi hedef alan tüm planları nasıl bozduysak, bundan sonra da aynı kararlılıkla bozacağız” dedi.

24 Haziran milat olacak
“AK Parti’yi kurarken biz ne dedik? Biz Türkiye’nin dünü bugünü yarınıyız dedik. Hep bu aşk ve sevda ile çalıştık. 16 yıllık yolculuğumuzda bu sözümüze sadık kaldık. Millet efendi, biz hizmetkarız dedik. Erdem, irade ve cesaretle Türkiye’yi şahlandırdık. Davamız bu ülkeye bu aziz millete hizmet davasıdır. Ülkemiz büyüdükçe kalkındıkça, milli egemenliğimiz ve bağımsızlığımızı perçinledik” ifadesini kullanan Erdoğan, “AK Parti’nin bugüne kadar kazandığı 12 seçimin her biri hayati derecede önemliydi. Ama 24 Haziran seçimleri bir milat olacak. Seçimlerin ardından cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle şahlanış ve yeniden yükseliş idealimiz hayata geçecek. Tam kuvvetler ayrılığı ile meclis hükümeti denetlemeye, yargı da bağımsız ve tarafsız şekilde adaletin tecellisine odaklanacak. Milli irade siyasetin merkezine yerleşeceği için demokrasi tüm kurallarıyla eksiksiz işleyecek. Yeni sistemde yönetimde söz sahibi olmanın yegane yolu milletin iradesinden geçecek” açıklamasını yaptı.

Manifestosunu açıkladı
“İşte şimdi buradan milletimle ahidleşiyorum. Ahdim olsun ki, yeni dönemde Türkiye muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkacak. Türkiye küresel bir güç olarak dünya sahnesindeki yerini alacak. İhracattaki yükselişimiz hızlanarak devam edecek. Enerjide dışa bağımlılığımız azalacak. Yüksek teknolojili ürünlerde yerlilik oranı artacak. Yerli otomobil ve savunma sanayi alanındaki projelerimiz süratle hayata geçecek. Şehirlerimiz, kültür sanat üreten kimlikli şehirler haline gelecek. Bölge ve sektör bazlı teşviklerle istihdam artışı sağlanacak yeni fabrikaların önü açılacak” dedi.

Faizler düşecek
“Ahdim olsun ki, faizler enflasyon ve cari açık düşecek. Türk ekonomisi finansal saldırılara daha dirençli hale gelecek. Türkiye'nin yatırım cazibesi daha da yükselecek. Kanal İstanbul ve Çanakkale köprüsü gibi büyük projeler hayata geçecek. İstanbul’daki yeni havalimanımız 29 Ekim’de hizmete girecek. Tarım ve hayvancılık teşvikleri daha etkin hale getirilerek ülkemiz hedeflerine uygun bir konuma çıkarılacak” diyen Erdoğan, “Ahdim olsun ki, dar gelirli vatandaşlarımızın hayat standartları mutlaka artacak. Vergi sistemi daha adil hale gelecek. Dar gelirli vatandaşın üstündeki vergi yükü düşecek. Daha icraatçı hale gelecek. Türkiye ekonomisini büyütecek ve dünyaya markalar sunacak küresel bir güç haline getireceğiz. Vatandaşlarımıza kamu kurumlarına olan borçlarını yeniden yapılandırma imkanı getirdik. Daha önceki yapılandırmalarda borçlarını ödeyememiş olanları da bu kapsama dahil ettik. Vergi ve SGK primleri konusundaki itilaflara uzlaşma yolunu açtık. Asıl büyük müjdeyi emeklilerimize verdik. 12 milyon emeklimizin tamamına ramazan ve kurban bayramlarımızda 1000’er lira ikramiye verme kararı alarak kendilerine olan şükranlarımızı ifade ettik. İş yeri açan emeklilerimizin yüzde 15 destek primi yüklerini kaldırdık. İmar barışıyla ülkemizin kangren olmuş sorununu kökten çözdük. İmarsız veya imara aykırı yapıların durumuna hukuki çözüm getirdik. Böylece kentsel dönüşüm ve planlı yapılaşmanın önündeki engelleri kaldırmış olduk. Üniversitelere kayıt yaptırıp eğitim öğretime devam edemeyenlere bir fırsat verdik. Yaşlılık aylığını iki kat artırarak 500 liraya çıkarttık. Böylece devletimiz ile milletimiz arasında hiçbir ihtilaflı konu bırakmamaya gayret gösterdik” açıklamasını yaptı.

Lider ülke Türkiye
Erdoğan, “Dış politikaya gelince orada da erdem, irade ve cesaretle hamd olsun Türkiye şahlanıyor. Dış politikamızın temel ilkeleri, bağımsızlık, milli çıkar, milli güvenlik ve vicdani duruş olmaya devam edecek. Kimsenin efendiliğini kabul etmediğimiz gibi kimseye de efendilik taslamayacağız. Nasıl kazan-kazan ilkesini bir adım önde anlayışını benimsediysek yine onurlu bir işbirliği zemininde yapıcı bir dış politikayı öne çıkaracağız. Muhataplarımızla göz hizasında eşit seviyede ilişkilerimizi sürdüreceğiz” dedi.  Erdoğan, “Lider ülke Türkiye vizyonumuz devam edecek. Küresel bir güç olmak için kendi silahlarımızı üretmeye devam edeceğiz. Türkiye güçlendikçe sadece dünya 5’ten büyüktür demekle kalmayacak dosta düşmana gösterecek” açıklamasını yaptı.

Terörle mücadele sürecek
Erdoğan, “Ülkemizin birliğine ve dirliğine kast eden terör örgütleriyle mücadelemizi en küçük zafiyete meydana gelmeden sürdüreceğiz. Bu can bu bedende olduğu müddetçe terör örgütlerine dünyayı dar etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Türkiye yeni dönemde sınırlarını terör örgütlerinden temizlemek için harekatlarına yenilerini ekleyecektir. Güney sınırlarımız boyunca oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu paramparça ettik. Tek bir terörist bırakmayana kadar operasyonlarımız devam edecektir. Millet olmanın temel şartı olan hürriyet siyaset anlayışımızın temelini oluşturan milli iradenin tecellisi için kaçınılmazdır. AK Parti özgürlükler partisidir. Öyle olmaya da devam edecektir. Irkçı, yabancı düşmanı, cinsiyetçi, bölücü olmayan tüm fikirlerin özgürce ifade edilmesi, yayılması, propagandasının yapılması örgütlenmesi devletimizin güvencesi altındadır. Bireysel özgürlükleriniz de emanetimizdir” dedi.

Özümüzde adalet var
Açıklamalarına devam eden Erdoğan, “Yolsuzlukla yoksullukla yasaklarla mücadele etmek en önemli hedeflerimiz arasında olmaya devam edecektir. Bir kez daha haykırıyoruz. Davamızın özünde adalet vardır. Zalime duyduğumuz öfke de, mazluma duyduğumuz şefkat de adalete olan bağlılığımızdandır. 24 Haziran’dan sonra da adaletin kurumsal yapısının, bu yapıyı güçlendirmek suretiyle özellikle sosyal adaletin tam anlamıyla her alanda tesisi önceliğimiz olacaktır. Ekonomide, devleti hizmetlerinde, çalışma hayatında, siyasette ve diğer tüm alanlarda adaletin tesisi siyasetimizin amacını oluşturmaya devam edecektir” diye konuştu.

Aynı rüyayı görmeyen de değerli
Adalet vurgusu yapan Erdoğan, “Devletin, mülkün, nizamın, sosyal barışın temeli adalettir. Onun için insani yaşat ki devlet yaşasın anlayışını şiar edindik. Kuruluş ve diriliş döneminin kaçınılmaz çalkantıları içerisinde kendisini ötelenmiş hisseden herkese devletimizin şefkat merhamet ve adaletli kolları sonuna kadar açıktır. Milletimizin huzuruna, birliğine, dirliğine düşmanlık etmeyenler, bizimle aynı rüyayı görmeseler bile, aynı derecede değerlidir. Bu zamana kadar yanımızda olmayan ya da karşımızda bulunanlara da diyorum ki milletimiz bir bütündür. Her bir vatandaşımızın iradesi değerlidir. Birimiz özgür olmadıkça diğerlerimiz de özgür olamaz. Birimiz kendini huzurlu hissetmedikçe diğerlerimiz de kendini huzurlu hissedemez. Onun için helalleşme, balkon konuşması, empati, beyaz sayfa açmak gibi kavramları Türk siyasetinde biz işler hale getirdik. Tek bir vatandaşımızın dahi adalet dairesinin dışında kalmaması için her türlü çabayı göstereceğiz” ifadesini kullandı.

Kadınlara ve gençlere seslendi
Yeni yönetim sisteminde imkanları kadınlarla daha fazla paylaşacaklarını ve kadınları desteklemeye devam edeceklerini söyleyen Erdoğan, “Kadına karşı şiddet, istismar, taciz insanlığa karşı işlenmiş büyük suçlardır bunu da böyle ifade ediyorum. Bu ayıbı ülkemizden tamamen silene kadar tüm gayretimiz sürecek. Cahiliye adetini ayaklarımızın altına aldık ve alacağız. Kadınları bu ülkenin ve milletin her türlü hakka eşit bireyleri haline getirene kadar bu mücadeleye devam edeceğiz” dedi.Gençlere de seslenen Erdoğan, “Sevgili gençler, siz şahlanışımız ve yükselişimizsiniz. Erdem, irade ve cesaretle Türkiye’yi siz şahlandıracaksınız. Siz geleceğimizsiniz. Size emretmeyeceğiz, size dikte etmeyeceğiz, sizi kalıplara sokmak için çalışmayacağız. Biz sadece sizinle beraber çalışacağız, yol yürüyeceğiz. Size daha fazla alan açacağız. Doğruyu sizinle beraber tartışıp hayata geçireceğiz. Ülkemiz sizinle küresel güç olacak. İstihdamımız sizinle büyüyecek. Vizyonumuz sizinle genişleyecek. Adalet sizinle yükselecek. Hiçbir terör örgütünün ağına düşmenize izin vermeyeceğiz. Gelin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini sizlerle birlikte hayata geçirelim” diye konuştu.

Erdoğan okudu partililer tekrar etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının 'akitleşme' adını verdiği son bölümünde söylediklerini partililere tekrar ettirdi. “Milletimizin birliği dirliği hep daim olacak. Bayrağımız göklerde hep dalgalanacak. Vatanımız ilelebet bu millete yurt olacak. Devletimiz hep payidar kalacak. Ezanlarımız hep bu kubbede yankılanacak. Hep dimdik duracağız. Bu ülkeye diz çöktüremeyecekler. Tarihin önünde, ecdadımızın huzurunda, şehitlerimizin şahitliğinde Allah'a and olsun ki davamızı 2023'e, 2053'e, 2071'e taşıyacağız" diyen Erdoğan salondakileri ayağa kaldırarak söylediklerini tekrarlattı. Erdoğan şunları söyledi: “Yemin olsun yolumuzdan dönmeyiz. Yemin olsun hedeflerimizden vazgeçmeyiz. Yemin olsun kardeşliğimize halel getirmeyiz. Rabbim davamızı, birliğimizi, ahdimizi aziz; yolumuzu açık eylesin” dedi. Erdoğan'ın söyledikleri tüm salon 
tekrarladı.

Rabia ile sembolleştirdik
Erdoğan, “Ey Milletim… Önümüzde uzun bir yol var. Yapılacak çok işimiz var. Bizi yolumuzdan döndürmeye çalışanlar hiç bitmeyecek. Ama bizim de birliğimiz, dirliğimiz Allah'ın izniyle hep sürecek. Cumhur İttifakı; bu birlik ve beraberlik anlayışının siyasete yansımasıdır. Yerli ve milli anlayışın Türkiye'nin bekası için seferber olmasının adıdır. Türkiye'nin yeni hükümet sistemiyle şahlanışıdır. Türkiye'nin aydınlık geleceği için tüm toplum kesimleriyle siyasi ahitleşmenin ta kendisidir. Bu yolda yapmamız gereken birliğimizden ve dirliğimizden taviz vermemektir. Biz işte bu ahdi rabiayla sembolleştirdik. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu dört ilkenin çevresinde, yerli ve milli herkesle birleşerek, el ele vererek, güçlü ve bağımsız Türkiye mücadelesine devam edeceğiz. İşte Cumhur İttifakı bunun için kuruldu” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri