Aday olmayana DSP kucak açtı

Mustafa Sarıgül’ün CHP’den istifa ederek DSP’den aday olmasının ardından, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak ve Silivri Belediye Başkan aday adayı Selami Değrimenci’nin de DSP’den aday olacağı iddia edildi. Mehmet Mert’e konuşan Toprak, “Avcılar halkı dayatmaya gelmez” diyerek DSP’den adaylığını doğruladı.

Sancılı bir aday belirleme sürecinin ardından, istediğini alamayan birçok CHP'linin ismi DSP ile anılmaya başladı. İlk olarak Mustafa Sarıgül, 'beni oyalıyorlar' diyerek CHP'den istifa etmiş, DSP'den Şişli Belediye Başkan adayı olmuştu. Dün Maltepe ve Silivri belediye başkan adaylarının da açıklanmasının ardından bu iki ilçede de CHP'lilerin DSP adaylığı gündeme geldi. CHP'den Silivri Belediye Başkan aday adayı olan ve son dakikaya kadar adaylık bekleyen Selami Değirmenci'nin partisinden istifa ederek DSP'den aday olacağı öğrenildi.

Toprak adaylığını açıkladı
Avcılar eski Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin DSP ile anılmasının ardından, Avcılar'ın mevcut Başkanı Handan Toprak'ın da DSP ile temasa geçmesi gündeme bomba gibi düştü. CHP'den aday gösterilmeyen Toprak, ilk açıklamasını Mehmet Mert'e yaparak, “Partimin verdiği karara saygı duyuyorum ancak Avcılar halkı saygı duymuyor. Avcılar halkı kendi adayını kendi belirler. Ben de gerek bağımsız gerek DSP seçeneğini de düşünerek aday olmayı düşünüyorum” dedi. Ayrıca CHP eski Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Ali Fatinoğlu da DSP’den Bakırköy adayı oldu.

CHP'nin alternatifi DSP
CHP'nin alternatifi gibi görülen DSP, CHP'den aday olamayanların bünyesine katılmasına sıcak bakıyor. Öyle ki Gaziantep’te CHP'den aday olamayan Celal Doğan, DSP'den aday oldu. Çankaya'nın CHP'li eski Başkanı Ali Haydar Yılmaz’ın da DSP ile görüşme halinde olduğu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne aday olacağı öne sürüldü. Ali Kılıç'ın aday olarak açıklanmasının ardından istifa eden CHP İlçe Başkanı ve yönetiminin de toplu şekilde DSP'ye geçeceği iddia edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri