6'lı masanın başı dertte

Seçimler yaklaşırken, ittifak arayışları da hızlandı. 14 Kasım'da yapılacak toplantıda Altılı Masa'ya katılmak istediğini açıklayan ve İYİ Parti Lideri Meral Akşener'le görüşen BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın talebi görüşülecek. Baş, kabul edilmemeleri durumunda toplumsal bir infial oluşabileceğini belirtirken, DEVA Partisi ve SP'nin masanın genişlemesine karşı olduğu iddia edildi. DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, genişleme ihtimalinin zayıf olduğunu açıkladı

Altılı Masa’yı oluşturan siyasi partilerin liderleri, 14 Kasım’da DEVA Partisi'nin ev sahipliğinde yapılacak toplantıda, Büyük Türkiye Partisi’nin (BTP) “Altılı Masaya katılma” talebini görüşecek. Toplantı önce partilerin BTP'nin talebine nasıl baktıkları merak konusu oldu. BTP Lideri Hüseyin Baş'ın çağrısına ilk yanıt İYİ Parti Lideri Meral Akşener'den gelmişti. Akşener'le görüşen Baş, Altılı Masa'dan olumsuz bir yanıt gelmesi durumunda toplumsal infial olabileceğini dile getirmişti. BTP Sözcüsü Emre Polat ise “Toplantıdan sağduyulu bir karar çıkacağını düşünüyorum" açıklamasını yaptı. BTP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Çetin de “Meral Hanım, bizim orada olmamızı canı gönülden istiyor” ifaderlerini kullandı.


MASANIN GENİŞLEME İHTİMALİ SON DERECE ZAYIF

BTP her ne kadar Altılı Masa'ya katılmak istese de masada olan bazı partilerin bu duruma sıcak bakmadığı ortaya çıktı. DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, BTP'nin desteğini kıymetli bulduklarını belirtti fakat, “Ancak şu aşamadan sonra genişleme ihtimalini son derece zayıf görüyoruz” açıklamasını yaptı. BTP Lideri Baş, katıldığı bir canlı yayında Saadet Partisi'nin kendilerine soğuk baktığını açıklayarak, geçmişte de Millet İttifakı'na katılmak istediklerini ama Karamollaoğlu'nun “Fazla Atatürkçüler” diyerek buna karşı çıktığını savundu. 6'lı Masanın en büyük ortağı CHP ise BTP'nin talebine çok kulak asmadı. CHP'li Engin Özkoç, “Memnun oluruz” açıklamasını yapsa da Genel Başkan Kılıçdaroğlu, bugüne kadar taleple ilgili görüş beyan etmedi.

SARIGÜL DE MASAYA OTURMAYA ÇALIŞIYOR

Seçim yaklaştıkça oy oranı düşük olan siyasi partilerde ittifak arayışlarını artırdı. BTP'nin çıkışının ardından, Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün de masada yer almak istediği iddia edildi. Bu arada Muharrem İnce önderliğindeki Memleket Partisi ve Zafer Partisi'nin yeni bir ittifak kurma yönünde görüştükleri, bu ittifaka Doğru Parti ile Milli Yol Partisi'nin de dahil olabileceği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haber Haberleri