10 kişiden biri aç uyuyor

İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA) 'İstanbul'da Yaşam Maliyeti-Mayıs 2024' raporu fahiş fiyat artışını gözler önüne serdi. Rapora göre, İstanbul'da 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti bir önceki aya göre yüzde 3.69 arttı.

İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA) 'İstanbul'da Yaşam Maliyeti-Mayıs 2024' raporu fahiş fiyat artışını gözler önüne serdi. Rapora göre, İstanbul'da 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti bir önceki aya göre yüzde 3.69, bir önceki yıla göre ise yüzde 83.61 oranında artarak 61 bin 523 liraya yükseldi. İPA Başkanı Buğra Gökce, “İstanbul’da yaşayan her 10 kişiden biri gece yatağa aç giriyor” dedi

YAŞAM MALİYETİ 1 YILDA TAM 28 BİN 16 LİRA ARTTI

İstanbul Planlama Ajansı, İstanbul'da Yaşam Maliyeti-Mayıs 2024 raporunu yayınladı. İPA'nın açıkladığı son rapor İstanbul'da hayat pahalılığının geldiği noktayı ortaya koydu. İstanbul'da yaşamanın maliyeti bir önceki aya göre yüzde 3.69, bir önceki yıla göre ise yüzde 83.61 oranında arttı. Mayıs ayında dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti geçtiğimiz aya göre 2 bin 189 lira artarak 61 bin 523 lira oldu. Önceki yıl mayıs ayında 4 kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 33 bin 507 liraydı. Rapora göre, en çarpıcı fiyat artışlarından biri olarak görülen mercimeğin fiyatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 116.54 arttı.

ARJANTİN VE SURİYE'NİN ARDINDAN 3. ÜLKE TÜRKİYE!

İPA Başkanı Buğra Gökçe, son enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Enflasyonun TÜİK'e göre yüzde 75.45, ENAG'a göre yüzde 120.66, İTO’ya göre de yüzde 82.2 olduğunu belirten Gökce, "Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı halkın yaşamını güçleştiriyor, yoksulluk derinleşiyor. Bu yüzden vatandaşlarımız daha az sebze, meyve tüketiyor, ne yazık ki İstanbul’da yaşayan her 10 kişiden biri gece yatağa aç giriyor" dedi. Yıllık enflasyonun yüzde 75.45 ile 1998 yılından bu yana en yüksek seviyesine ulaştığını belirten Gökce, Türkiye'nin, Arjantin ve Suriye’nin ardından dünyada enflasyon oranının en yüksek olduğu 3’üncü ülke olduğunu vurguladı.

ARADA UÇUK BİR FARK VAR!

Buğra Gökce, 2023 yılı Mayıs ayı ile 2024 mayıs ayı arasında artan fiyatları açıkladı. Gökce, “Bir önceki yılın aynı ayına göre mayısta, gıda ve alkolsüz içecekler yüzde 70, ulaştırma yüzde 79, konut yüzde 93.2 ve eğitim masrafları yüzde 104.8 arttı” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Afgan uyruklu iki aile arasında kavga! Çok sayıda ekip sevk edildi: 2'si ağır 3 yaralı
Ayasofya Meydanı'nda 'Say Stop' eylemi: 'Sessiz kalma soykırıma ortak olma'
Kayseri'de düşen uçakta şehit olan pilotlara veda: Son yolculuklarına uğurlandılar

Manşet Haber Haberleri