Usta oyuncudan Sema Çeyrekbaşı'dan üzen haber! Yoğun bakıma kaldırıldı

Devlet Tiyatrosu'nun önemli sanatçılarından Sema Çeyrekbaşı hastaneye kaldırıldı. İşte detaylar...

Rol aldığı 'Kendi Düşen Ağlamaz' isimli dizinin final yapmasının ardından Show TV'de yayınlanan 'Sandık Kokusu' isimli dizide rol almaya başlayan Sema Çeyrekbaşı'ndan hayranlarını korkutan bir haber geldi.

73 yaşındaki duayen oyuncunun beynine pıhtı atması sonucu yoğun bakım servisine alındığı öğrenildi. Henüz usta ismin güncel sağlık durumuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Sema Çeyrekbaşı kimdir, kaç yaşındadır, hangi dizi filmlerde rol aldı?

1951 yılında İzmir'de doğan Çeyrekbaşı'nın babası diplomat Fikret Çeyrekbaşı annesi ise Sevim Şınık'tır. Kadın hareketlerinin Türkiye'deki öncü isimlerinden Latife Bekir Çeyrekbaşı'nın torunudur.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenen bir çok oyunda rol alan duayen sanatçı, 1993-1994 sezonunda Devlet Tiyatrosu'nda Sanat Yönetmeni görevini üstlendi.

Aldığı Ödüller

  • 2007 yılında sahnelenen 'Inishmaan'ın' Sakatı oyunundaki rolüyle 11. Afife Tiyatro Ödülleri Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Ödülü'ne,
  • 2011 yılında sahnelenen 'Temiz Ev' isimli oyundaki rolüyle 15. Afife Tiyatro Ödülleri'nde Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncusu Ödülü ve 16. Sadri Alışık Ödülleri'nde Komedi ya da Müzikal Dalında Yardımcı Rolde Yılın En İyi Kadın Oyuncusu Ödülü' ne layık görüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

A Milli Futbol Takımı'nın Galler ve Karadağ maçlarının statları belli oldu
YKS birincisi Fatih Düzcan sınavdaki başarısının sırrını açıkladı!
Akyaka'daki "Kadın Azmağı Deresi" elektrikli teknelerle korunacak

Magazin Haberleri