Nur Sürer "İstanbul Sözleşmesi" çağrısı yaptı, ödülünü Yılmaz Güney'e adaması tepki çekti

Oyuncu Nur Sürer, ödül aldığı bir törendeki konuşmaları oldukça dikkat çekti. Sürer, son günlerde kadınlara yönelik şiddeti "İstanbul Sözleşmesi Yaşatır" diyerek not düşerken ödülünü merhum sanatçı Yılmaz Güney'e ithaf etmesi tartışma yarattı.

Usta sanatçı Nur Sürer, Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülü aldı. Aynı kategoride Binnur Kaya'nın da ödüllendirildiği gecede Sürer'in konuşması tartışmalara neden oldu.


Önceki akşam 61. düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde usta oyuncu Nur Sürer, son günlerde kadına yönelik şiddet ve cinayetleri kınadığını ifade ederken "İstanbul Sözleşmesi Yaşatır" diyerek sözlerini sonlandırmasının ardından ödülünü Türk sinemasında kadına yönelik şiddet sahneleriyle bilinen merhum sanatçı Yılmaz Güney'e ithaf etmesi birçok kişi tarafından tartışmaların odağı oldu.

Kaynak: Onedio

Nur Sürer'in konuşması anlamsız bulundu

Usta oyuncu Nur Sürer'in sahneye çıktığında kadına yönelik şiddeti kınadığını ifade etmesi ardından ise şiddet sahneleriyle tanınan Yılmaz Güney'i anarak ödülünü alması sosyal medyada büyük tepki çekti. Sürer'in sözlerinin anlamsız ve tezatlık oluşturduğunu belirten kullanıcılardan tepki üstüne tepki yağdı.


Güney'in oynadığı sahneleri paylaşan kullanıcılar "Kadına yönelik şiddetin sembol ismini övmek çok utanç verici", "Ödülü kadın düşmanı adına alıp şiddeti kınadığını belirtmek nedir" gibi binlerce yorum yağdı.

Yılmaz Güney

Yılmaz Güney'i eleştirenleri eleştirdi


Nur Sürer, aldığı ödülün ardından yaptığı konuşmasında Yılmaz Güney'in bilinen şiddet içerikli sahnelerini eleştirenleri de eleştirdi. Sürer, "Çoğunlukla değersizleştirilmek istenen bundan 40 yıl önce Paris'te yaşamını yitiren biz sinemacıların en kıymetli usta sanatçı Yılmaz Güney'in adına ödülümü alıyorum" ifadelerini kullandı. Nur Sürer'in konuşmasının ardından salonda alkış sesleri yükseldi.


O sözlerin ardından Sürer'in ödül aldığı dakikalar ve daha önce "Çirkin Kral" lakaplı Yılmaz Güney'in şiddet içerikli sahneleri montajlanarak gündemde konuşulmaya devam ediliyor.

Kaynak: Onedio

Çocuklardan, hayvanlardan ve kadınlardan elinizi çekin

Nur Sürer, ödül töreninde çocuklardan, kadınlardan, hayvanlardan ve ağaçlardan elinizi çekin diyerek Binnur Kaya ile birlikle "İstanbul Sözleşmesi Yaşatır" diyerek sözlerine son verdi.


61. Altın Portakal Film Festivali'nde hangi sanatçılar ödül aldı?

  • En İyi Kadın Oyuncu Ödülü- Binnur Kaya ve Nur Sürer
  • En İyi Erkek Oyuncu Ödülü Nejat İşler
  • En İyi Yönetmen Vinko Tomicic
  • En İyi Yabancı Film: Don't You Let Me Go
  • En İyi Öğrenci Filmi: Sistem
  • Jüri Özel Ödülü: Döngü filmi Ramazan Yakut

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

15 Ekim 2024 BEDAŞ elektrik kesintisi: Karanlığa hazır olun İstanbul'un 11 ilçe uzun saatler elektriksiz kalacak!
Reynmen'den düğününe katılamayan ablasına duygusal sürpriz: Gelemediği için çok ağladım!
Kredi kartı limitini 99 bin TL'ye düşüren Mustafa Sandal'a meslektaşı Sinan Akçıl'dan jet yanıt!

Magazin Haberleri