Nilüfer, Kayahan için ne dedi?

Müzik dünyasında yarım asırı deviren pop müziğin divalarından Nilüfer, 1 Ağustos Salı akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda sevenleriyle buluştu.

Müzik dünyasında yarım asırı deviren pop müziğin divalarından Nilüfer, 1 Ağustos Salı akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda sevenleriyle buluştu. Sanatını sevdiğim ve dinlediğim bir sanatçı olan Nilüfer’in bu konserini, gelen bir davet üzerine izlemeye gittim. Konserden birkaç detayı sizinle paylaşacağım ama öncesinde şunu söylemek istiyorum. Sanatının dışında Nilüfer gerçekten inanılmaz komik, sempatik ve tatlı bir insan. Konser boyunca yaptığı esprilerle herkesi güldürdü.

Konserine “Sensiz Olmaz” şarkısıyla başlayan Nilüfer, “Dönsen Bile”, “İntizar”, “Tek Başına”, Ta Uzak Yollardan”, “Caddelerde Rüzgar” ve “Yemin Ettim” gibi birbirinden güzel klasikleri yorumladı. Nilüfer deyince akla gelen bir diğer sanatçı da Kayahan. Bir dönem yıllarca küs kalmışlar ve hatta Kayahan, Nilüfer’e şarkılarını okumasını yasaklamış. Tabi sonradan barışmışlar. Nilüfer konserinde Kayahan şarkıları söyleyip büyük usta Kayahan’ı da anarak şöyle dedi: “Türkiye’ye ve Türk pop müziğine kattığı bu eşsiz, unutulmaz ve birbirine hiç benzemeyen şarkılar için Kayahan’a kocaman bir alkış istiyorum. Kayahan öyle bir besteciydi ki, her şarkısı birbirinden farklı ve ayrı bir duyguya sahip. Hiçbir şarkısı birbirine benzemiyor.”

Nilüfer’in belki de Nilüfer olmasını sağlayan şarkılara ima atan Kayahan’ı unutmaması ve onu anması benim çok hoşuma gitti. Bu da Nilüfer’in bence vefalı bir insan olduğunu gösteriyor. Nilüfer de ikizler burcu ve enerjisi, aurası, sempatikliği, komikliği bunu destekliyor. Aynı zamanda tam bir ikizler burcu özelliği olan ruh hali geçişleri de yaşıyor; hatta evde otururken “Acaba müziği bıraksam mı?” diye düşündüğünü, fakat sahneye çıktığında mutlu olduğunu ve bu düşüncesinden vazgeçtiğini açıkladı.

“Biz Atatürk’ün çocuklarıyız, unutmayın ki bize hiçbir şey olmaz!”

Seyircisine “Bu ekonomik krizde bilet alıp beni izlemeye geldiniz, bu çok kıymetli” diyen Nilüfer’e bir dinleyicisi “Ekonomik kriz yaşadığımız bu ülkede, ruhumuzu iyileştirmek için seni dinlemeye geldik.” diye seslendi. Nilüfer bu konuşma üzerine çok duygulandı ve elleriyle kalp işareti yaparak şöyle konuştu: “Çok üzülüyorum. Çok şey söylemek istiyorum ama işte maalesef söyleyemiyorum. Sadece şunu söyleyeceğim: Biz Atatürk’ün çocuklarıyız, unutmayın ki bize hiçbir şey olmaz!”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Borsa güne yükselişle başladı

Magazin Haberleri