Hababam Sınıfı'nın efsane ismini görenler artık tanıyamıyor! Gülüşüyle hafızalara yer etmişti! Tuncay Akça’nın son hali!

Türk sinemasının efsane yapımlarından Hababam Sınıfı eskidikçe değerlenen unutulmaz filmler arasında yer alıyor. Filmde birçok usta isim yer almıştı. Hababam Sınıfı’nın küçük yıldızlarından olan Tuncay Akça’nın son halini ise görenler tanıyamadı!

Unutulmaz filmler arsında ilk sırada kendine yer bulan Hababam Sınıfı, ikonikleşen karakterleri ile günümüzde hala popülerliğini korumaya devam ediyor. Kema Sunal, Tarık Akan, Halit Akçatepe, Münir Özkul, Şener Şen, Adile Naşit ve daha sayısız efsane isme ev sahipliği yapan filmde Bacaksız rolü ile akıllarda yer eden ve kahkahası ile dikkat çeken Tuncay Akça görenleri hayrete düşürüyor.

Oyunculuk kariyerini bırakan Tuncay Akça’nın işi ise dikkat çekiyor. Hababam Sınıfı filminde hafızalara yer eden karakterlerden biri olan Tuncay Akça’nın son halini görenler ise oldukça şaşırıyor.

TESADÜFEN KEŞFEDİLMİŞ!

Türk sinemasına damgasını vuran Hababam Sınıfı efsanesinde unutulmaz karakterlerden biri haline gelen Tuncay Akça, Bacaksız rolü ile filmde attığı kahkahalar ile hafızlara kazınmıştı. Film setine arkadaşının zoru ile gittiğini aktaran Tuncay Akça, ayakkabı boyarken bir kahkaha attığını ve kahkahasının tesadüfen orya monte olduğunu ifade etti.

Hikaye ve senaryo ile hiç alakası olmayan bir durum olduğunu aktaran Tuncay Akça, Ertem Eğilmez’in orada gülmesini keşfettiğini ifade etti. ‘’Abi siz neden her sabah tek ayak üzerinde duruyorsunuz?’’ repliği ile tanınana Tuncay Akça daha sonra birçok yapımda rol aldı.

TUNCAY AKÇA KİMDİR?

16 Aralık 1963 yılında Kastamonu’da dünyaya gelen Tuncay Akça, Hababam Sınıfı filimde Bacaksız adlı öğrenci rolünü üstlenmişti. Yol filminde ise Yusuf karakteri ile dikkat çekmiştir. 1995 – 2002 yılları arsında bir döneme damgasını vuran Bizimliler adlı televizyon dizisinde Manav Adem rolü ile sevilmiştir.

Oyunculuğu bırakan Tuncay Akça, 2004 yerel seçimlerinde İstanbul Ümraniye Belediye Meclis Üyeliğine, 2009 yerel seçimlerinde ise İstanbul Sancaktepe Belediye Başkanlığına aday olmuştur.

Gülen Gözler, Bizimkiler, Çiçek Taksi, Arka Sokaklar ve birçok başarılı yapımda rol alan Tuncay Akça, siyasetle ilgilenmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri