Güneri Cıvaoğlu kimdir, neden öldü? Güneri Cıvaoğlu aslen nereli, kaç yaşındaydı?

Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören usta gazeteci Güneri Cıvaoğlu hayatını kaybetti. Cıvaoğlu'nun cenazesinin perşembe günü toprağa verileceği öğrenildi. Peki Güneri Cıvaoğlu kimdir, neden öldü? Güneri Cıvaoğlu aslen nereli, kaç yaşındaydı?

Türk basının usta isimlerinden biri olarak bilinen gazeteci Güneri Cıvaoğlu 85 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, üzücü haberi "Güneri ağabeyi kaybettik" cümlesiyle duyurdu. Gelişme sonrası Cıvaoğlu'nun hayatı merak edilmeye başlandı. Peki Güneri Cıvaoğlu kimdir?

GÜNERİ CIVAOĞLU KİMDİR?

1939 senesinde Ankara'da dünyaya gelen Güneri CIvaoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Cıvaoğlu Akis dergisi, Yeni İstanbul gazetelerinde muhabir olarak mesleğe başladı ve TRT'nin kuruluş sürecinde sabah haberlerini hazırlayan ekipte bulundu.

Ardından Strasbourg Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi almış olan Cıvaoğlu, Tercüman gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliğini de üstlendi. 13 sene süresince Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapmış olan Cıvaoğlu, 1996 senesinden bu yana Milliyet gazetesinde başyazarlık yapmaktaydı.

Cıvaoğlu, ayrıca İstanbul Barosu'nda kayıtlı bir avukattır. Ünlü isim bir süre İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde gazetecilik hakkında ders de vermiştir.

GÜNERİ CIVAOĞLU NEDEN ÖLDÜ?

Geçtiğimiz dönemlerde İstanbul'da bir restoranda dengesini kaybederek düşen gazeteci Güneri Cıvaoğlu 21 Temmuz günü hastaneye kaldırılmıştı. Düşme esnasında başını çarpan Cıvaoğlu yoğun bakımda tedavi almaya devam ediyordu.

Duayen isim tedaviye rağmen hayatını kaybetti. Cıvaoğlu'nun cenazesinin Perşembe günü saat 11.00'de Milliyet gazetesinde düzenlenecek törenin ardından Teşvikiye Camisi'nden kaldırılacağı ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri