Eurovision'dan 'Düm Tek Tek' mesajı

Dünyaca ünlü şarkı yarışması Eurovision'un 2009 yılında 'Düm Tek Tek' şarkısıyla Türkiye'yi temsil eden şarkıcı Hadise için bir paylaşımda bulundu.

Eurovision, resmi sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Sık sık Türkiye'yi özlediklerini belirten şarkı yarışmasında Türk müzikleri hala en sevilenler arasında.

Eurovision’dan Hadise paylaşımı: “Hadise, 2009 yılında Türkiye için Düm Tek Tek ritmini yapmıştı ve biz bu ritmi hala kalbimizde hissediyoruz.” diyerek paylaşım yaptı.

Eurovision Şarkı Yarışması nedir

Eurovision, Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından her yıl düzenlenen ve çoğunlukla Avrupalı ülkelerinden katılımıyla gerçekleşen uluslararası şarkı yarışmasıdır. Katılımcı ülkelerin her biri televizyon ve radyo aracılığıyla canlı yayınlanacak bir şarkı seçer, yarışma EBU'ya bağlı yayıncılar tarafından canlı yayınlanır ve katılımcı ülkeler kendi dışında kalan ülkelerin şarkılarını puanlayarak kazananı belirler.

Türkiye Eurovision Şarkı Yarışmasından neden çekilmişti

Katılımın sonlandırılması 2013 yılında TRT, kurallarda yapılan değişiklikler (özellikle 2009 yılında başlayan jüri oylaması) ve "politik oylamaları" sebep göstererek Malmö'de gerçekleştirilen yarışmadan çekildiğini bildirmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri