İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gündüz kuşağı yayınları için: 'Hoşlanmıyorum' dedi

Gündüz kuşağının rekortmen programlarını hedef alan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, televizyon programlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni yayın dönemi sürecinde olan televizyon programlarına ilişkin Bakan Yerlikaya, televizyonların gündüz kuşaklarında şiddet, cinayet gibi hassas konuları ele alan programlar ile ilgili görüş belirtti.

O yayınlardan hoşlanmıyorum suçu aydınlatmak bizim işimiz

Bakan Yerlikaya: "Hiç kusura bakmasınlar o yayınlardan hoşlanmıyorum. Bu yayınlarda etik değerlerden sapmalar var. Bazı şeylerin herkesin ortasında konuşmamızın ne anlamı var yani. Bunun basın-yayın özgürlüğüyle ne alakası var? Suçu aydınlatmak İçişleri Bakanlığı’nın işi. Adaletin tecelli etmesi Adalet Bakanlığı’nın işi. Bizim adımıza kararları mahkemelerimiz veriyor. TV’lerdeki o tür yayınları ben kabul etmiyorum, onlar, değer sapması."

Müge Anlı ise üstü kapalı bir şekilde açıklama sonrası şu ifaderi kullandı:

Taş altında kalırım laf altında kalmam

'Bu konularla ilgilenen en baştaki adam televizyon programlarına laf söyleyene kadar işleyişle ilgili vatandaşın ne düşündüğüne kulak verseler belki de biz bunları konuşmaz olurduk. Çünkü iki ay oldu. Çok söyleyecek lafım var, söylemekten de çekinecek bir durumum yok ama şahsi olarak bana bir şey söylendiği zaman cevap vermeyi prensip edindiğim için şahsen söylendiğinde cevap veriyorum. Beni biliyorsunuz; taş altında kalırım laf altında kalmam haklı olduğumu bildiğim konularda...'dedi.

Daha önce televizyon kanallarında yayınlanan evlendirme programlarına ilişkin değişikliğe gidilmişti. Gündüz kuşağında yayınlanan ve reyting rekorları kıran yapımların akıbeti merak konusu oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Dolunay Soysert neden tt oldu? Dolunay Soysert kimdir? Neden gündemde?
Peker Açıkalın'dan güzel haber geldi!

Magazin Haberleri