Ahu Tuğba kimdir, hastalığı neydi? Hayatını kaybeden ünlü Yeşilçam yıldızı Ahu Tuğba aslen nereli ve kaç yaşındaydı?

Yeşilçam sinemasının popüler oyuncularından olan, dönemin en tanınmış isimlerinden Ahu Tuğba, Miami'de hayata gözlerini yumdu. Ünlü Yeşilçam yıldızının vefatından sonra hayatı ve biyografisi merak edilmeye başlandı. Peki Ahu Tuğba kimdir, nereliydi?

Bir dönemin en tanınan isimlerinden olan, Yeşilçam sinemasının yıldız ismi Ahu Tuğba Miami'de hayatını kaybetmişti. Ünlü ismin İstanbul Yeşilköy'de varlıklı bir ailenin tek çocuğu olduğu ve 1955 yılında dünyaya gözlerini açtığı biliniyor.

AHU TUĞBA KİMDİR?

13 Ağustos 1955 tarihinde dünyaya gelmiş ve Robert Lisesi'nden mezun olmuştur. Daha sonra yönetmen Metin Erksan'ın Beyoğlu'nda gezerken kendisini görmesi ve oyunculuk teklif etmesiyle birlikte sinema kariyerine başlangıç yapmıştır.

Yaşı küçükken, ortaokul yıllarında oyunculuğa başlamıştır. Ahu Tuğba, Kanada'da Concordia Üniversitesinin İngiliz Dili Bölümü'ndeki öğrenimini tamamlamadan okuldan ayrılmıştır.

AHU TUĞBA FİLMLERİ

70'lerin sonlarından itibaren daha popüler hale gelmiştir. "Derviş Bey", "Dokunmayın Şabanıma", "Banker Bilo" ve "Taçsız Kraliçe" filmlerindeki rolleriyle ünü çoğalmıştır.

Gazinolarda da sahneye çıkan isim kariyeri boyunca dönemin ünlü oyuncuları Kemal Sunal, Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Kadir İnanır, İlyas Salman, Nuri Alço gibi pek çok isimle başrolleri paylaşmıştır.

2006 yılında "Meçhule Gidenler" dizisinde rol almıştır. Daha sonra oyunculuk kariyerine ara vermiştir. Ahu Tuğba, vefatından önce bir süredir kızıyla Miami'de yaşamını sürdürmekteydi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İstanbul Esenyurt'ta hırsızlık olayı: Yere düşen cüzdanı böyle çaldı

Magazin Haberleri