Yeniden çekilmesi gereken 5 korku filmi

2000'lerin yeniden çekilmeye değer korku filmlerine bu haberimizde yer verdik.

Leyla Karahan Hız - Aslında 2000'ler filmleri korku filmlerinden etkilenmedi. Pek çok popüler korku dizisinin temelini atan bu döneme ait bazı filmler hala akıllarda kalırken, diğerleri daha az popülerdi.

Son yıllarda korkunun yeniden canlanmasıyla birlikte birçok ölü korku dizisi yeniden canlandırıldı, filmler yeniden çekildi, yıllar sonra devam filmleri çekildi ya da hikayeler yeniden başlatılarak izleyicilere sunuldu. Aslında, Eyes of the Hill, Mummy House ve Halloween gibi 2000'lerin filmleri, önceki yılın korku filmlerinin yeniden yapımıydı.

2022'de Scream and the Scream serisinin yeniden canlanması ve bu yıl Evil Dead ile Evil Dead serisinin yeniden bir araya gelmesi, korku filmlerinin bir önceki yılın filmlerine gönderme yapmaya devam edeceğinin bir işareti olarak gösteriliyor. O halde 2000'lerin yeniden yapımı için aday gösterilen 5 korku filmine bir göz atalım...

1- Davetsiz (2009)

Güney Kore yapımı “Dark Secrets” filminin yeniden çevrimi olan “Davetsiz”, annesini bir evde çıkan yangında kaybeden Anna'nın psikiyatri hastanesine götürülerek intihara teşebbüs etmesinin hikayesini anlatıyor. . Anna ve kız kardeşi Alex'e göre, annesinin ölümünden babasının yeni karısı sorumludur. Kızlar bu çelişkiyle boğuşurken, Anna annesinin ölüm anını tekrar tekrar yaşar. Korku ögelerini sarsıcı bir sonla birleştiren “Davetsiz”, modern bir bakış açısıyla yeniden çekilebilen ve seyirciyi kendine hayran bırakacak bir film.

2- Ziyaretçiler (2008)

2000'lerin en korkunç filmlerinden biri olan Ziyaretçiler aslında 2018 yapımı Johannes Roberts'ın The Strangers: The Strangers filmiydi.
"Night's Prey", ama hikaye tamamen aynı değildi. Orijinal film, ilişkileri kötüye giden bir çiftin hikayesini anlatıyor. Kristen (Liv Tyler), James'in (Scott Speedman) evlenme teklifini reddeder, ancak çift geceyi James'in aile villasında geçirir. Maskeli adamların ani işkencesi ile romantik bir gece olarak başlayan gece, bir kabusa dönüşüyor... Ziyaretçi'nin hikayesi kesinlikle yeniden anlatılmayı hak ediyor.

3- Ölümün Sesi (2008)

2003 yapımı Japon korku filmi Cevapsız Aramalar'ın yeniden çevrimi olan “Ölümün Sesi”, cep telefonu ninniye benzer tuhaf bir melodiyle çalmaya başlayan ve yabancılardan sesli mesajlar alan bir üniversite öğrencisinin hikayesini anlatıyor. O dönemde akıllara kazınan şarkılarla anılan film, oldukça kasvetli bir sonla noktalandı. Film, hikayeyi günümüzün gelişen teknolojisi ile yeniden kurgulayarak daha da ilgi çekici hale getirebilirdi...

4- Resimdeki Hayalet (2008)

Ben (Joshua Jackson) ve Jane (Rachel Taylor), Ben'in fotoğrafçılık kariyerine devam etmek için Japonya'ya taşınır. Ancak yanlışlıkla bir kadını öldürür ve buradaki yeni hayatı planladığı gibi gitmez. Kadın kazadan kısa bir süre sonra ortadan kayboldu ve ardından gizemli bir şekilde Ben'in fotoğrafında yeniden belirdi. Jane'in hiç tanımadığı bu kişi aslında Ben'in geçmişiydi... Genel olarak olumsuz ve hafife alınan bu film yeniden filme çekilseydi günümüz korku filmlerinin atmosferini yansıtan bir film olurdu. Birbirini önemseyen kadınlar gibi güçlü temalar.

5- Halka (2002)

Hideo Nakata'nın 1998 yapımı Japon korku filmi Ring'den uyarlama olan film, 2000'li yıllarda oldukça popülerdi ancak popüler kültürdeki etkisi azaldı. Samara'nın uzun saçlarını yüzünü örterek televizyondan çıktığı sahneyi hâlâ hatırlayan film, izleyen herkesi öldüren bir video kasetin dehşetini anlatıyor. Korku filmleri hâlâ modası geçmiş görünüyor, ancak Yüzük, Jenna Ortega ve Mia Goth gibi yeni nesil korku kraliçeleri tarafından yeniden tasarlanabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri