Usta oyuncu Suphi Tekniker 84 yaşında hayaıtnı kaybetti

Türk sinema ve tiyatro oyuncusu, senaryo yazarı Suphi Tekniker 84 yaşında hayata veda etti.

Türk sinema ve tiyatro oyuncusu, senaryo yazarı Suphi Tekniker hayatını kaybetti. Acı haberi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla duyurdu.

Şener Şen, Kemal Sunal, İlyas Salman gibi usta oyuncuların rol aldığı filmler başta olmak üzere birçok filmin senaryo yazarlığı ve tiyatro ve sinemada oyuncu olan Suphi Tekniker 84 yaşında hayata veda etti.

Acı haberi paylaşan Şehir Tiyatroları "İstanbul Şehir Tiyatrosu Ailesi olarak, ustamıza Allah’tan rahmet, ailesine, sanat camiamıza, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı dileriz." dedi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ustamız Suphi Tekniker’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kurucumuz Muhsin Ertuğrul’un teşvikiyle 1960 yılında, İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda Kral Lear oyununda figüran olarak sahneye çıkan, sonrasında tiyatroda oynadığı başrollerle sahnedeki başarısını kanıtlayan, ardından sinemada Şener Şen, Kemal Sunal, İlyas Salman gibi ustaların rol aldığı filmler başta olmak üzere birçok filmin senaryo yazarlığı ve tiyatro ve sinemada oyuncu olarak sanat yolculuğunu başarıyla yürüten Tekniker, bir röportajında “Şehir Tiyatrosu sevincimdir. Dünyaya bir daha gelsem yine Şehir Tiyatroları’nda gelir, aynı şekilde aynı hayatı yaşamak isterim. Tiyatrocu olmak isterim” diyecekti. Suphi Tekniker’i sonsuz yolculuğuna uğurlarken, İstanbul Şehir Tiyatrosu Ailesi olarak, ustamıza Allah’tan rahmet, ailesine, sanat camiamıza, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı dileriz.

SUPHİ TEKNİKER KİMDİR?

Suphi Tekniker, 10 Ocak 1940 tarihinde doğdu. Akrabası Saim Alpago'nun yönlendirmesiyle İstanbul Şehir Tiyatroları'na giren Suphi Tekniker, ilk yıllarda küçük roller oynarken Toron Karacaoğlu'nun bir rolde hastalanmasıyla hayatının dönüm noktasını yaşadı.

Seyirciler arasındaki Atıf Yılmaz'ın kendisini beğenmesi üzerine sinema kariyeri başlamış oldu.

1960 yılında senaryosunu Erdoğan Tünaş'ın yazdığı; Orhan Günşiray, Fatma Girik ve Suphi Kaner'in de rol aldıkları "Cici Kâtibem" filmi ile oyunculuğa başlayan Tekniker, Hülya Koçyiğit ile oynadığı Şoför filminde Hülya Koçyiğit'in "eniştesi", "Talihsiz Yavrum" filminde "Şoför Reşat", Tatlı Dillim filminde "basketbolcu", Tarkan Gümüş Eyer filminde "Tulga", Vukuat Var filminde "Güllüyü kandıran Ramazan", Cici Katibem'de ise "foto muhabiri" canlandırdı.

İlerleyen dönemlerde kamera arkasına geçip rejisörlük, senaristlik gibi işler yapmayı seçti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Malatya Yeşilyurtspor 8-0'la farklı kazandı
İstanbul Esenyurt'ta operasyon: 2 şüpheli gözaltına alındı
İstanbul’da bugün hava nasıl, yağmur yağacak mı 21 Ekim 2024 Pazartesi?

Kültür Sanat Haberleri