Tatyos Efendi kimdir? Gamzedeyim Deva Bulmam hikayesi, notaları ve şarkı sözleri

Dedublüman'ın söyleyerek gündeme getirdiği Gamzedeyim Deva Bulmam şarkısı müzik listelerini alt üst etmeyi sürdürüyor. Milyonlarca kez dinlenen parça halen dinleyicilerin kalbindeki yerini en dokunaklı şekilde koruyor. Aynı zamanda sözleri ve hikayeleri kadar bestecisi Tatyos Efendi hakkında sorgulamalar gerçekleştiriliyor. Tatyos Efendi kimdir? Gamzedeyim Deva Bulmam şarkısı hikayesi, notaları ve sözleri haberimizde yer almaktadır.

Gamzedeyim Deva Bulmam şarkısı gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Dedublüman'ın söylediği parçayı her geçen gün daha da fazla kişi tarafından dinlenerek listelere ekleniyor. Şarkının geçmişi, hikayesi, sözleri ve notaları da merak konusu. Peki, Tatyos Efendi kimdir? Gamzedeyim Deva Bulmam şarkısı hikayesi, notaları ve sözleri haberimizde yer almaktadır. İşte detaylar...



Tatyos Efendi kimdir?

Tatyos Efendi Tateos Eñserciyan (d. 1858, Ortaköy, İstanbul - ö. 16 Mart 1913, İstanbul), Osmanlı Ermenisi müzisyen ve bestekardır. Osmanlıca yazımda Türkçedeki artdamak n'si, kef üzerine üç nokta ile yazılırdı. Elyazısında bu noktalar konmazdı, bu yüzden kef (ك) harfi ince k, artdamak n'si (ñ, ng) ve ince g için kullanılan ortak harf olduğundan, kimilerince yanlışlıkla Ekserciyan diye yanlış okunduğu olur. Eñser, bir tür çivinin adıdır. 16 Mart 1913 tarihinde hayatını kaybetti. Eserlerinin çoğu kayıt altına alınamadığı için nota bilmesine rağmen unutulmuştur. Tatyos Efendi, birçok eserine de güfte yazmıştır. Çağının gerekleri ve sanat anlayışına göre güzel saz ve söz eserleri bestelemiş, Klasik Türk müziği makamlarının geleneksel ifade özelliklerini başarı ile yansıtmıştır. Tatyos Efendi'nin, saz eseri olarak bestelediği karcığar, suzinak, rast peşrevleri; hüseyni, suzinak, rast saz semaileri ile birlikte bazı şarkıları meşhurdur.


 

Gamzedeyim Deva Bulmam şarkısı sözleri

Hey, heeey, hey, hey, hey, heey, hey
Gamzedeyim deva bulmam
Garibim bir yuva kurmam
Gamzedeyim deva bulmam
Garibim bir yuva kurmam
Kaderimdir hep çektiğim
İnlerim hiç reha bulmam
Kaderimdir hep çektiğim
İnlerim hiç reha bulmam
Elem beni terketmiyor
Hiç de fasıla vermiyor
Elem beni terketmiyor
Hiç de fasıla vermiyor
Nihayetsiz bu takibe
Doğrusu takat yetmiyor
Nihayetsiz bu takibe
Doğrusu takat yetmiyor


 

Gamzedeyim Deva Bulmam şarkısı notaları

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri