Tarkan’a “Müteşekkir”

Albümü baştan sona defalarca kez dinledim ve içlerinden en çok “Müteşekkir” şarkısını sevdim. İkinci olarak ise “Darmaduman” favorim oldu.

Megastar Tarkan, 7 yıl aradan sonra “Kuantum 51” adındaki albümünü müzikseverlerle buluşturdu. Yo, İllallah, Olay, Şerbetli, Müteşekkir, Darmaduman, Ayrılık Töreni, Kalpte Savaş, Çınar, Enseyi Karartma, Sorma Gitsin, Vatanımsın isimli şarkıların yer aldığı Kuantum 51’de şarkıların birçoğunun söz ve müziği Tarkan imzası taşıyor ve sözleri Aysel Gürel’e ait iki şarkı da bulunuyor. Albümdeki 12 şarkının her biri için Tarkan performanslarından oluşan visualiser'lar hazırlandı, böylece dinleyiciler albümü baştan sona görüntülü olarak deneyimleyebiliyor ve bana kalırsa bu şekilde daha sıcak ve tatlı olmuş.

Albümü baştan sona defalarca kez dinledim ve içlerinden en çok “Müteşekkir” şarkısını sevdim. İkinci olarak ise “Darmaduman” favorim oldu.

“Adım adım yürüdüm, milim milim dokudum hayatı hem yazdım hem okudum da, kavrayamadım! Ufak ufak öğrendim. Büyük büyük harcadım da yaktım gemilerimi öteye varamadım. Ben kendimi nerelere koysam, şimdi nerelere gitsem olmuyor. İçimde bir ıssız liman, oraya kimse uğramıyor. Aldığıma, verdiğime müteşekkir değilim sanma. Lakin içimde bir kopuk tel var, oraya kimse dokunmuyor… Ben de küskün halini, yaşlı bahaneni arkamda bırakıp baktım yoluma. Kalbin sancısına, aşk yancısına yok ilişmem bir daha.”

Bu muhteşem sözler Tarkan’ın “Müteşekkir” şarkısına ait. Kendi başına kalmışlığı anlatan ve buna rağmen dik duran güçlü bir insanın hikayesini dinlediğimiz “Müteşekkir”in sadece sözleri değil, müziği de çok içten. İnsanlar o an kendisine yakın bulduğu şarkıları dinlermiş ya, belki de bu yüzden bu kadar çok sevdim bu şarkıyı bilmiyorum ama beni anlatmasa da yine beğenirdim çünkü gerçekten iyi ve kaliteli bir şarkı. Özellikle hayatta çoğunlukla kendi kendine kalanlar, kendi halindeliği, kendi başınalığı çok iyi bilenler, ne olursa olsun gitmeyi başaranlar…. Size bu şarkıyı dinlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Tarkan 51 yaşında olduğu için albüme de “Kuantum 51” adını vermiş. Görüntüye bakarsanız 51’le alakası bile yok. Tarkan her zamanki gibi genç, sempatik ve yakışıklı. Zaten bir kere Tarkan’ın karakteri ve duruşu yeter. Hem sanatıyla, hem de kişiliğiyle diğer sanatçılara örnek bir isim. Tarkan çok kaliteli çünkü her zaman saygılıydı, hiç kimseyle hiçbir zaman saçma sapan tartışmalara girmedi. Ona buna laf atarak üste çıkmaya çalışmadı. Onun ışığı onu zirveye çıkardı her zaman… Bir de Tarkan’a laf atıp atıp durdu onu kıskanan şarkıcılar. Böyle sağa sola laf atıp bir Tarkan olamadılar ya zaten. Tarkan onları kale alıp hiçbir zaman cevap bile vermedi. Onun en güzel cevabı “Tarkan” markasıydı zaten.

“Tarkan boş CD bile yapsa dinlerim” diye bir söylem vardı ya hani; Tarkan’ın az iyi şarkısı bile şarkıcıyım diye geçinen çoğu kişinin tüm kariyerini siler. Tarkan artık hit şarkı yapsa da yapmasa da bu zamana kadar yaptığı “Kuzu Kuzu, Şıkıdım, Hüp, Kış Güneşi, Şımarık, Dudu, Ay, Gülümse Kaderine” gibi saymakla bitiremeyeceğim hitleri zaten çooook uzun yıllar sonra bile hala en çok dinlenen şarkılar olacak. Öyle sağlam şarkılar.

51 yaşında “51 Kuantum” albümünü yayınlayan Tarkan’a 51 kere müteşekkir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Sefo "İmparatour 2024 turnesi" konser takvimleri! İstanbul, İzmir, Muğla, Antalya konser tarihleri, yerleri ve bilet fiyatları

Kültür Sanat Haberleri