Müjde Alganer Ziziro ve Hakikatler Kulübü ile TÜYAP Kitap Fuarı'nda

Yazar Müjde Alganer, 3 Aralık'ta başlayan 39. Tüyap Kitap Fuarı'nda iki kitabıyla birlikte okuyucularıyla buluşacak.

Pandemi sebebiyle 2 yıl sonra kapılarını yeniden ziyaretçilerine açan TÜYAP Kitap Fuarı, okuyucuların yoğun ilgisiyle devam ediyor. Başarılı yazar Müjde Alganer de Ziziro ve Hakikatler Kulübü isimli eserleriyle sevenlerinin karşısına çıkacak, kitaplarını imzalayacak. Alganer 9 Aralık Cuma 14.00'te fuardaki yerini alacak.


Müjde Alganer kimdir?

Ankara'da doğup büyüyen Müjde Alganer, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirmiştir. Marmara Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetiminde yüksek lisans yapmıştır. Banka, fabrika ve danışmanlık şirketlerinin insan kaynakları birimlerinde seçme ve yerleştirme danışmanlığı yapmıştır. Müjde Alganer'in ilk romanı 2016 yılında yayımlanmıştır. 2016 yılında ikinci romanının yanı sıra bir de hikaye kitabı yayınlanmıştır. Aynı yıl Ajans Tempus'u kuran yazar Tempus geliştirici editörlük hizmetleri, roman danışmanlığı, kitap proje yönetimi alanında yazarlar, yazar adayları ve yayıncılarla iş birliği içinde çalışan mikro bir işletmecidir.


 


Ziziro hakkında

Bu hikâyeyi bir bitki yazdırdı. Şaka değil… Bitkiler canlıdır ve hafızaları vardır. Duygu ve düşünceleri hisseder ve kaydederler. Ama bu hikâyenin niyeti, bitkilerin zeki dünyalarını anlatmak değil. Anlatılan onca şeyin arasında sadece biri bu: Bütün varlıkların birbirine görünmeyen bağlarla bağlı olduğu gerçeği. Hikâyenin kalbinde ise tutunamayan genç bir kadın var. Sıra dışı bir genç kadının, annelik, kadınlık ve ilişkiler hakkındaki anlam arayışının, var oluş sıkıntılarının, hayata değer katma çabasının ekseninde gelişen bir hikâye elinizdeki. “Sıra dışı”, kendini bildi bileli sorular sorar, cevaplar arar. Hele de o kritik kararının etrafında dönerken annesinin ne düşündüğü öyle önemlidir ki… Sorularının cevaplarını ararken annesiyle farklı zaman ve zeminlerde yaptığı konuşmalar, geçmişinden kalbine taşıdığı birkaç insan, zihninin aynasında gezinir durur. Çıktığı bu Bâtıni yolculukta saksıda yaşayan bir zeytin ağacı ve ağustos böcekleri de eşlik edecektir ona!


Hakikatler Kulübü hakkında

Hayatta hiçbir sevinç, keder, talihsizlik ya da şans kimseye özel olmadığı gibi herkesin bunları yaşayışı, verdiği sınav, aldığı ders birbirinden farklı. Yine de ortak kaderler, ortak mücadeleler insana yalnız olmadığını hissettirip güç verir. Hakikatler Kulübü, gerçeklerle yüzleşmeye cesareti olanların kulak verebileceği bir hesap defteri. Hastalıklarla dinamikleri değişen evliliklerini sürdürmeye, kocalarını destekleyip çocuğuna umut olmaya, evi idare etmeye, ayakta durmaya çalışan, direngen kadınların farklı minvallerde yolculukları. Biri beyaz yakalı diğeri onun evini temizlemeye gelen iki farklı dünyadan iki farklı kadının güç ve güçsüzlüklerinin irdelendiği hayat kesitleri. Dünyaların bir anda yıkılıp baştan inşa edilişinin kimi acıklı, kimi ibretlik, kimi ümide hasret hikâyesi. Müjde Alganer’in güçlü kalemiyle okuru sarsıcı bir yolculuğa çıkaracağı Hakikatler Kulübü; bazen üzücü bazen umutlu, kimi mistik, kimi gerçekçi hayat karelerinden ve kendimize söyleyemediklerimizden müteşekkil bir iç sesler metni.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri