Keşan Kent Müzesi'ne 6 ayda 70 bin ziyaretçi

Edirne'de bulunan Keşan Kent Müzesi, 6 ayda 70 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı.

Edirne'nin Keşan ilçesinde, Çanakkale Savaşı yıllarında "Cephe Gerisi Hastanesi" olarak kullanılan ve restorasyon çalışmalarının ardından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümünde törenle açılan Keşan Kent Müzesi, 6 ayda 70 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı.

Keşan Yukarı Zaferiye Mahallesi Necati İşcan Caddesi'nde bulunan, 1914 yılında inşa edilen, Çanakkale Savaşı'nda "cephe gerisi hastanesi" olarak yaralı askerlerin tedavi edildiği, daha sonraki yıllarda da Kızılay ve Memleket Hastanesi olarak hizmet veren ve Keşan Belediyesi'nce restore edilerek 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümünde törenle açılan Keşan Kent Müzesi, 6 ayda 70 binin üzerinde vatandaş tarafından ziyaret edildi.

Özel müze statüsünde bulunan Keşan Kent Müzesi'nde basın ve iletişimden gelenek göreneklere, mutfak kültüründen mimariye birçok farklı konu işleniyor. İki kattan oluşan müzede, Keşan halkından toplanan envanterin yanı sıra dijital içeriklerle ve diaromalarla desteklenen müze anlatımının yanı sıra, teknolojiye yenik düşen zanaat ve mesleklerin balmumu heykellerle zenginleştirildiği, yerel esnaftan örneklerin de yer aldığı Zanaatkarlar Çarşısı bulunuyor. Keşan Kent Müzesi pazartesi günleri hariç 08.30-17.30 saatleri arasında ücretsiz olarak misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Sakarya'da Sapanca Gölü Su Altı Fotoğraf Sergisi açıldı

Kültür Sanat Haberleri