İstanbul Tiyatro Festivali, 28'inci kez perdelerini açmaya hazırlanıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali; 22 Ekim-19 Kasım tarihleri arasında 28. kez perdelerini seyircilerine açacak.

5 uluslararası, 14 yerli oyundan oluşan bir programla izleyiciyi karşılayacak festivalin onur ödülü bu yıl, tiyatro oyuncusu ve eğitmeni Müjdat Gezen’e takdim edildi.

Mehmet Birkiye'nin küratörlüğünde gerçekleşecek festivalde bu yıl ayrıca, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü ve İKSV Genç Sanatçı Fonu’yla desteklenen üç yeni yerli oyun sahnelenecek.

İşte İstanbul tiyatro sahneleri

28. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında, İstanbul’un iki yakasında; Alan Kadıköy, Arter Karbon, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, DasDas, Erdem Otopark, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Metrohan, Hope Alkazar, Maximum UNIQ Hall, Üsküdar Tekel Sahnesi ve Zorlu PSM olmak üzere 11 farklı mekan festival izleyicilerine kapılarını açacak. Festival açılışını; Engin Hepileri’nin yönettiği, Kenan Doğulu’nun müziklerini dinleyeceğimiz ve Aslıhan Gürbüz, Erkan Kolçak Köstendil, Kadir Çermik ve Burak Altay’ı izleyeceğimiz yeni Tiyatro İN oyunu "Müfettişler" ile açılışını yapacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri